Gündem

Kanun değişti, provokasyonlar başladı! FETÖ taktiği

Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili yapılan değişikliğin ardından Niğde, Ankara ve son olarak Bitlis'te 'köpek' provokasyonları başlatıldı. FETÖ'nün 'ajitasyon' tavsiyesine uyan köpekçi grupların iddialarının yalan olduğu ortaya çıktı.

Kanun değişti, provokasyonlar başladı! FETÖ taktiği
11-08-2024 19:13
11-08-2024 19:19
Google News

ESHA HABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

Haber7 – ÖZEL

Başıboş köpek sorunu ile ilgili düzenlenen kanunun Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından peş peşe provokasyonlar gerçekleştirilmeye başlandı. Önce Niğde'de çok sayıda köpeğin öldürüldüğünü iddia eden ve  hayvan mezarlıklarını kazan provokatif gruplar, ardından Altındağ ile Ahlat'ta benzer olaylar yaşandığını öne sürdü. Ancak gerçekler çok geçmeden ortaya çıkarak iddiaların gerçek dışı olduğu öğrenildi. 

BİTLİS'TEKİ 'ZEHİRLEME' İDDİALARI YALAN ÇIKTI

Sosyal medyada provokasyonlarını sürdüren gruplar, Bitlis'in Ahlat ilçesinde 150 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğünü öne sürdü. 

İddialarla ilgili bir açıklama yapan Bitlis Valiliği, görüntülerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Çöpçü Ömer diye bir şahsın olmadığını ve zehirlemeye ilişkin bir bulguya rastlanılmadığını kaydeden Valilik, şu ifadelerde bulundu:

"Yapılan incelemede adı geçen Çöpçü Ömer isimli şahsın olay yerinde ikamet etmediği, alanda bulunan hayvanların yaşadığı ve herhangi bir sağlık sorunları olmadığı, alana yakın yerleşim yerlerinde yaşayanlar ile yapılan görüşmelerde herhangi bir zehirlenme olayının olmadığı bilgisi edinilmiştir. Ayrıca Ahlat Belediyesi'nin yapmış olduğu incelemelerde de, ilgili görüntülerin gerçeği yansıtmadığı kamuoyu ile paylaşılmıştır. Son olarak, çevrede yapılan incelemelerde hiçbir şekilde ölü veya çürümüş köpek bedenine rastlanılmamış olup, sosyal medyada paylaşılan haberlerin tamamen asılsız olduğu ve gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır." 

Sosyal Medya’da Yer Alan Asılsız Haberler ile İlgili Basın Açıklaması

Sosyal medyada yer alan Ahlat’ta 150 köpek zehirlenerek öldürüldü haberleri üzerine İlimiz Ahlat İlçemiz Malazgirt Yolu üzerinde bulunan barınağa Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğüne bağlı Ahlat Şefliği ekibi… pic.twitter.com/4qiaNb3nnL

— Bitlis Valiliği (@BitlisValiligi) August 10, 2024

ALTINDAĞ'DA HAYVAN MEZARLIKLARINI KAZDILAR

Ankara'nın Altındağ ilçesinde de benzer bir provokasyona imza atıldı.

Hayvan mezarlığını istila eden, hastalık yaymaması için gömülen hayvan leşlerini çıkaran gruplar, sosyal medyada algı operasyonları yaparak Altındağ Belediyesi'nin onlarca başıboş köpeği itlaf ettiğini iddia etti. 

Kurban atıklarının ve çeşitli nedenlerle ölen hayvanların gömüldüğü belirtilen mezarlıkla ilgili Altındağ Belediyesi açıklama yayımlayarak iddiaları yalanladı.

Altındağ Belediyesi, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu mezarlık, gün içerisinde Altındağ sınırlarındaki mahallelerimizde doğal ölümü gerçekleşen ve/veya trafik kazalarına ya da enfeksiyona bağlı sebeplerle ölen sokak hayvanlarının gömüldüğü bir alandır.

Altındağ Belediyesi, diğer belediyelerde de olduğu gibi vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine haftalık ortalama 20-25 yaşamını yitiren hayvanları toplamaktadır ve sağlık/hijyen kurallarına uygun bir şekilde bu alana gömmektedir. Burası yine sınırlarımız içerisinde yer alan çevre köylerimizde benzer sebeplerle ölen koyun, eşek, at gibi küçük ve büyükbaş hayvan ölülerinin de gömüldüğü bir alandır.

Yine kamuoyuna 'hayvanların parçalanarak öldürüldüğü' şeklinde yansıyan haber, bölgemizde parçalanmış bir şekilde bulunan bir sokak köpeğinin vatandaşlarımızın ihbarı üzerine ekiplerimizce yerinden alınıp toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde gömülmesinden ibarettir. Söz konusu köpeğin sokaktan alınırken çekilmiş fotoğrafları savcılığa sunulmuştur.

Bununla birlikte söz konusu alan, Belediyemize ait kurban kesim alanının da yakınında olup; yakın zamanda idrak ettiğimiz kurban bayramında kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlarımızın kurban kesiminin ardından alanda bıraktığı hayvan atıklarının da gömüldüğü bölgedir."

Dün geceden itibaren kamuoyumuzun gündeminde olan asılsız haberlere ilişkin açıklamamız aşağıdaki gibidir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz. pic.twitter.com/Z8sWtzuA4h

— Altındağ Belediyesi (@altindagbel) August 9, 2024

NİĞDE'DEKİ PROVOKASYONA SUÇ DUYURUSU

 Algı operasyonları ilk olarak Niğde'de başlatıldı. Niğde Belediyesi'ni hedef alan gruplar, köpeklerin topluca itlaf edildiği öne sürüldü. 

İddiaları yalanlayan Niğde Belediyesi'nden şu açıklama yapıldı:

"Habere konu olan yer Niğde Belediyesine ait 5199 sayılı kanuna uygun olarak tahsis edilen hayvan mezarlığıdır… Gün içerisinde doğal ölümü gerçekleşen, trafik kazasında ölen, zoonos etken taşıyan hayvanlar için oluşturulan bir alandır. Toplum sağlığını riske atmamak adına, kireçleme suretiyle yapılan işlemler tamamen kanuna ve vicdana uygundur."

Bugün Belediyemizin adıyla yayılan haberlere ilişkin;

Habere konu olan yer Niğde Belediyesine ait 5199 sayılı kanuna uygun olarak tahsis edilen hayvan mezarlığıdır…️

- Gün içerisinde doğal ölümü gerçekleşen,
- Trafik kazasında ölen
- Zoonos etken taşıyan hayvanlar için…

— Niğde Belediyesi (@belediye51) August 6, 2024

TV100'e açıklamalarda bulunanan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, provokasyon yapan gruplar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti. Özdemir, "Niğde Belediyesi'nin resmi, tabelalı hayvan mezarlığı çekim yaptıkları yer. Veterinerlerin kontrolünde, usülüne uygun şekilde gömerken gizlice çekim yapıyorlar. Suç duyurunda bulunduk." diye konuştu.

TAKTİK FETÖ'DEN

Başıboş köpek sorunu ile ilgili tartışmaların yükseldiği dönemde FETÖ'nün operasyon aracı Cevheri Güven, X platformundaki sohbet odalarında 'başıboş köpek'çilere taktik verdiği ortaya çıkmıştı. 

Ajitasyonun kamuoyu oluşturmak için önemli bir yöntem olduğunu belirten Güven, "Kamuoyu oluşturma çabası da çok önemli ve değerli. Bunun önüne anca bu şekilde geçilir. Özellikle bazı sokakta buldukları ya da barınaklarda çok kötü durumda olan hayvanları daha sonra nasıl tedavi ettirip onları nasıl sahiplendirdiklerine dair hikayeler paylaşıyorlar, özellikle videolu hikayeler... Bunlar çok etkili oluyor gerçekten kamuoyu oluşturma adına." ifadesinde bulunmuştu.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ