Hem besleyici, hem lezzetli, hem de damakta bıraktığı sulu sulu tadıyla karpuz, çekirdekleriyle birlikte tüketilmesi gereken meyvelerdendir. Bu haberimizde karpuz çekirdeklerinin ayıklanmaması gerektiğini, vücudumuz için akılalmaz faydalarının olduğunu açıklayacağız. Peki karpuz çekirdekleri nasıl tüketilmeli ve ne gibi faydaları var?
KARPUZ ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?
-Tansiyonu dengeleyici bir etkiye sahiptir.
-Yüksek protein içeriğiyle bilinir ve bu nedenle tüketimi son derece faydalıdır.
-Kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisi bulunan özelliklere sahiptir.
-Sindirim sistemi için faydalı bir besin olarak bilinir ve mide sağlığına da katkı sağlar.
-Yüksek kolesterolü düşürme özelliğine sahiptir.
-Sporcuların kas yapmak için tercih ettiği arginin adlı protein içerir.
-B vitamini açısından zengindir zihni güçlendirir.
-Kan şekerini düzenleyici etkiye sahiptir.
-Cilt sağlığı için faydalıdır nem dengesini sağlar, saçları uzatır.
-Karpuz çekirdeği sivilce tedavisinde kullanılabilmektedir.
KARPUZ ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLİR?
-Son dönemlerde, kurutulmuş karpuz çekirdeği popüler hale gelmiştir ve yoğun bir şekilde satılmaktadır.
-Karpuz yerken, içerisinde bulunan çekirdekleri karpuzla birlikte direkt yutabilirsiniz.
-Ayrıca, tercihinize göre karpuzun içerisindeki çekirdekleri kırarak da tüketebilirsiniz.
-Karpuz çekirdeklerinin yutulması herhangi bir sakınca taşımaz ve birçok bilinen faydası bulunur.
-Bazı insanlar, çekirdekleri direkt olarak yutmak istemeyebilir bunun için de karpuz çekirdekleri kurutulabilir.
-Kurutulmuş karpuz çekirdekleri mutfak robotunda öğütüp toz haline getirilebilir.
-Kurutulmuş karpuz çekirdeklerinden elde edilen tozu çay olarak tüketmek de mümkündür.
-Kurutulmuş karpuz çekirdeklerini doğrudan yemek de bir seçenektir.
KARPUZ ÇEKİRDEKLERİNİN ZARARLARI
Karpuz çekirdeğinin bilinen herhangi bir yan etkisi ve zararı bulunmamaktadır. Fakat her besinde olduğu gibi karpuz çekirdeğini tüketirken de aşırıya kaçmamak gerekiyor zira sindirim sistemini olumsuz etkileyebilir.
Editor : Eshahaber