Limonata, bir sürü farklı şekilde hazırlanabilen yaz aylarının en favori içeceklerinden biridir. Günün en sıcak anlarında serinlemek için tüketilen limonatalar, evde de kolayca hazırlanabilir. Limonatanın içine ilave edilen karpuz, taze nane gibi malzemeler ise limonatanın aromasını zenginleştirerek serinlemenin yanında tatlı ihtiyacını da en doğal ve sağlıklı şekilde karşılamaktadır.
Ağızda dağılan tahinli kurabiye nasıl yapılır? Nermin'in enfes mutfağı tahinli kurabiye tarifi...
Karpuzlu Limonata Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
2 dilim karpuz
2 adet limon
2 tatlı kaşığı toz şeker
Taze nane
Hazırlanışı:
Karpuzlar ince ince dilimlenir büyük boy bir süzgecin içine konur. Süzgece konulan karpuzlar iyice ezilerek suyu çıkarılır. Karpuzların suyu iyice çıkarıldıktan sonra limonlar sıkılır ve karpuz suyunun üzerine ilave edilir. Hazırlanan limonatanın içerisine bol bol buz parçaları ve taze naneler atarak servis edilebilir. Afiyet olsun...