Dünya

Katil İsrail'in Gazze'deki soykırımına yapay zekalı destek

Teknoloji devleri Google, Amazon ve Microsoft’un, İsrail’in Gazze’de aylardır sürdürdüğü katliama verdiği destek ortaya çıktı. Buna göre, İsrail'in saldırılarında teknoloji şirketleri bulut depolama ve yapay zeka desteği sağlıyor.

Katil İsrail'in Gazze'deki soykırımına yapay zekalı destek
06-08-2024 18:08
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Filistinliler hakkında toplanan istihbaratın saklanması için sonsuz bir depolama alanı oluşturdular. Yapay zeka hizmetleri ile de saldırı sırasında konum bilgisi verdiler.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki saldırılarında dünyanın dev teknoloji firmalarından destek aldığı ortaya çıktı. Bu gerçeği, İsrail ordusunun Bilgi İşlem ve Sistemleri Merkezi komutanı Albay Racheli Dembinsky Tel Aviv’de düzenlenen konferansta itiraf etti.

FİLİSTİNLİLERİN VERİLERİ DEPOLANIYOR

Amazon, İsrail ordusuna sanal ortamda bulut adı verilen depolama alanı açtı. İsrail ordusu böylece kendi alt yapısı yeterli olmadığı için bölgede yaşayan Filistinliler hakkındaki istihbaratları buraya aktardı.

Microsoft ve Google da yapay zeka sistemleri ile, bombardımanlar için hedefleri işaretledi. Gazze Şeridi semalarındaki insansız hava araçlarının canlı görüntülerini izlemek için bir portal açtı. Bu portal ateş, komuta ve kontrol sistemlerini de içeriyor.

Dembinskiy, söz konusu teknoloji şirketleriyle çalışmanın, orduya Gazze Şeridi'nde "çok önemli bir operasyonel etkinlik" kazandırdığını açıkladı.

Bilgi İşlem ve Sistemleri Merkezi, İsrail ordusu için tüm veri işleme süreçlerini takip ediyor ve düzenliyor. 

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ