Politika

Katil Netanyahu'yu alkışlayan ABD'ye manidar karşılık: Abbas'ın konuşmasına 32 alkış

Filistin lideri Mahmud Abbas'ın TBMM'deki konuşması 32 defa alkışlanarak büyük destek gördü.

Katil Netanyahu'yu alkışlayan ABD'ye manidar karşılık: Abbas'ın konuşmasına 32 alkış
15-08-2024 19:58
15-08-2024 21:54
Google News

HABER7

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştirdiği tarihi konuşmada sert ifadeler kullandı. Özellikle İsrail destekçisi ABD'ye yönelik ağır eleştirilerde bulunan Abbas'ın konuşması parlamentoda 32 defa alkışlarla kesildi.

İşte Mahmud Abbas’ın konuşmasından öne çıkan önemli noktalar:

ABD'YE SERT ELEŞTİRİLER

Abbas, ABD'yi "Veba" olarak nitelendirerek, Filistin halkının çektiği acıların devamında Amerika'nın rolünü ön plana çıkardı. ABD'nin Filistin sorununda oynadığı rolü eleştiren Abbas, bu ülkenin sorumluluğunu vurguladı ve Filistin halkının çektiği sıkıntıları Amerika'nın politikalarına bağladı.

32 DEFA ALKIŞ

Mahmud Abbas’ın konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üst düzey hükümet yetkilileri ve milletvekilleri, 32 kez alkışlarla destek verdi. Konuşmanın bazı bölümleri, topluca ayakta alkışlanarak büyük bir coşkuyla karşılandı. Bu durum, Filistin davasına olan destek ve Abbas’ın konuşmasına verilen önemi gösterdi.

FİLİSTİN BİRLİĞİ İÇİN ÇAĞRI

Mahmud Abbas, Filistin’deki iç birliğin sağlanamamasının başlıca sebeplerinden biri olarak uzun süre devam eden iç anlaşmazlıklara değindi. Filistin’deki siyasi bölünmenin, ülkenin uluslararası alandaki etkisini zayıflattığını belirterek, Filistin birliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

GAZZE'YE GİTME PLANI

Filistin lideri Abbas, konuşmasının en dikkat çekici kısmında Gazze’ye gitme planını açıkladı. Bu ziyaretle ilgili diğer dünya liderlerine de çağrıda bulundu.

HANİYE'NİN SÖZÜ

Abbas'ın "Benim hayatım Gazze'deki bir çocuğun hayatından daha değerli değildir" sözü, şehit İsmail Haniye'nin çocukları ve torunlarının şehit olduğu dönemde sarf ettiği söze benziyor olması dikkat çekti.

 

#ESHAHABER.COM.TR


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ