Dünya

Keçi tuzağı patlattı, 40 Rus askeri yaralandı

Haber 7 - Ukrayna istihbarat, Zaporijya'da bir keçinin; Rus askerleri tarafından kurulan bombalı tuzağı patlattığını ve 40 Rus askerinin yaralanmasına sebep olduğunu iddia etti.

Keçi tuzağı patlattı, 40 Rus askeri yaralandı
24-06-2022 16:20
Google News

Rusya'nın Ukrayna işgali devam ederken; Zaporijya'da ilginç bir olay yaşandı.

Ukrayna istihbaratının iddiasına göre; Rus birlikleri yerel bir hastanenin çevresine el bombalarından oluşan bir tuzak tasarladı ve harekete geçti.

Askerler bu tuzağı hazırlarken, bölgede yer alan bir çiftlikten kaçan keçi, birliklerin olduğu yere geldi ve 40 askerin yaralanmasına neden olan patlama silsilesini başlattı.

At least 40 Russian soldiers have been injured after a Ukrainian goat set off a boobytrap they were laying around a hospital in Zaporizhzhia with its “chaotic movements” https://t.co/iQSErzvaaF

— Telegraph World News (@TelegraphWorld) June 24, 2022

Bu zincirleme reaksiyon sonunda bazıları ağır toplam 40 Rus askeri yaralanırken; keçinin akıbeti hakkında bir bilgi paylaşılmadı.

Sosyal medyada, işgalin başında Rus savaş uçaklarını düşürmesiyle ün kazanan daha sonrasında öldürülen "Kiev'in Hayaleti" adlı pilota atıfta bulunularak; söz konusu keçi için "Kiev'in Keçisi" benzetmesi yapıldı.