Politika

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok Başkent Kulisi'nde

Kanal7 ekranlarında bu hafta Başkent Kulisi programında Mehmet Acet'in konuğu Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok...

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok Başkent Kulisi'nde
27-03-2022 14:13
27-03-2022 14:17
Google News

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Mehmet Acet'in sorularını yanıtlıyor.

İşte Altınok'un açıklamalarından satır başları:

Benim makamım sokaklar, vatandaşımızı dinlemek benim işim. Cumartesi pazar dahil bizde mesai vardır. Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır. Makamlar saltanat makamı değil, sokağınızda keyif alıyorsanız o zaman hizmet ehli olabilirsiniz. Yurtdışına en az çıkan belediye başkanlarındanım. 

Şuana kadar Ankara'da bir şey yok. Şu var iyi olanı güzel olanı almak lazım ama bizlerinde eserler üretip marka şehirler yapmamız lazım. Nefis alınan şehirler, kimliği olan kentler olması lazım. Bize bırakılan eserler var bir de bizden sonrakilere bırakabileceğimiz eserler var. 

Bazı ülkelerde belediye başkanları seçildikten sonra 1 ay ile 3 ay arasında eğitim verilir, biz de bu da yok. Kayyum diyoruz İngiltere'de seçimler olur, bakarlar mali tabloya belediye başkanı para kaybediyorsa kayyum atanır. 

30 yaşımda belediye başkanı seçildim çok genç yaşta. Heyecanım olmasaydı aday olmazdım çünkü bu bir vebaldir. 

MANSUR YAVAŞ'IN PERFORMANSI

Biz uzun yıllar Ankara'lıyız, iki belediyecilik nerde ne var? Her şeyi bilen biriyim. Üst yapıda bir tane bile kulübe yok. Bir tane bile kütüphane yok, kreş yok. Şu ana kadar Ankara'da eser ve proje yok. Önceliklerde de pek bir şey yok. İşte diyor ki ayda 100 lira et yardımı veriyoruz. E biz geldiğimizden beri et veriyoruz, kırtasiye veriyoruz. Gıda kolilerimizi Tarım Kredi'den yaptırıyoruz. 

Ankara'da sosyal yardım alanların sayısı azaldı. Yapılan yardımlarda bir artış yok. Ankara'daki çoğu yardım kesilmiş durumda. 

CUMHURİYET KULESİ

Cumhuriyet Kulesi bizim çok eski projelerimizden. Kule kente marka değer kazandıracak bir projedir. Fakat bizden sonra bazı nefislere yenildi. Kulemiz biterdi ama önce Kovid çıktı, bir buçuk yıl sonra maliyetler arttı. Biz de firmaya anlayış gösterdik fakat kulemizi bitireceğiz. Pandemi gelmeseydi şimdiye açmış olacaktık. 

#haber7


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ