Politika

Kendi seçmenlerini böyle kandırdılar! 'Özür' nerede?

İmamoğlu ile Yavaş, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptıkları açıklamada Erdoğan'ın önde olmasına rağmen Kılıçdaroğlu'nu 13. Cumhurbaşkanı ilan etti. Kılıçdaroğlu'nun yüzde 4 önde olduğunu iddia eden İmamoğlu çark etti, ancak özür dilemedi.

Kendi seçmenlerini böyle kandırdılar! 'Özür' nerede?
15-05-2023 15:23
Google News

Haber7

Türkiye genelinde oy sayımı devam ederken, muhalefetten manipülatif açıklamalar geldi.

7’li koalisyonun cumhurbaşkanı yardımcısı adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anadolu Ajansı’nı hedef alarak yaklaşık yüzde 3-4 oranında önde olduklarını iddia etti. 7’li koalisyonun adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de kazanıyoruz algısı yaparak kendi seçmenine yalan beyanda bulundu.

“ÖNDEYİZ, KAZANDIK” YALANI

Sandıklardan gelen ilk sonuçların ardından kamera karşısına geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anadolu Ajansı’nı hedef alarak ‘önde olduklarını’ iddia etti.

KILIÇDAROĞLU’NUN ERDOĞAN’A YÜZDE 4 FARK ATTIĞINI İDDİA ETTİ

"Anadolu Ajansı verilerine bir süre bakmayın, aldatılıyorsunuzdiyen İmamoğlu, kendilerine gelen sonuçlara görenet bir şekilde önde olduklarını" söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a yüzde 4 fark attığını iddia eden İmamoğlu, “Çıkıp kazandık demelerine şaşırmayın, inanmayın. Şu anda Sayın Kılıçdaroğlu'nun oyu yüzde 49, Sayın Erdoğan'ın oyu yüzde 45 civarında. Net! Muhalefetin tarihindeki en yüksek oya eriştiğini, iktidarın da tarihindeki en düşük oya doğru inmeye dönük olduğunu görüyoruz." diye konuştu.