Yaşam

Kendini kıymalı zanneden mercimekli börek tarifi: Hem ekonomik hem leziz!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdalarda taklit veya tağşiş tespitlerinden sonra evde kolayca hazırlayabileceğiniz kıymalı börek tadını aratmayan, ekonomik ve lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? İşte lezzetiyle damaklarınızı çatlatacak kendini kıymalı zanneden mercimekli börek tar

Kendini kıymalı zanneden mercimekli börek tarifi: Hem ekonomik hem leziz!
15-04-2025 12:27
Google News

Gıda sektöründeki son darbede börekçilerden geldi! Kıyma yerine tek tırnaklı hayvan eti ve sakatat kullanıldığı, geçtiğimiz günlerde Bakanlık tarafından duyuruldu.

Bu haberler sonrası, özellikle dışarıda kıymalı börek yemeyi sevenlerin aklında soru işaretleri oluşmaya başladı.

İşte tam da bu sırada, artan kıyma fiyatlarından etkilenmeyeceğiniz, kıymalı börek lezzetini aratmayacak, hem ekonomik hem de pratik bir alternatif devreye girdi:

Kendini kıymalı zanneden mercimekli börek!

Kendini Kıymalı Zanneden Mercimekli Börek Tarifi

Mercimekli Börek

Malzemeler:

3 adet yufka1 su bardağı yeşil mercimek1 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı su veya sütKarabiberPul biberTuz

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısıSusam veya çörek otu

Hazırlanışı:

Mercimekli börek

Adım 1: Mercimeği Haşlayın

Kendini kıymalı zanneden mercimekli böreği yapmak için öncelikle 1 su bardağı yeşil mercimeği bol suda yıkayın ve ardından yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan yeşil mercimeği süzün ve bir kenara alıp bekletin.

Adım 2: Soğanları ve Salçayı Ekleyin

Yemeklik doğradığınız 1 adet kuru soğanı bir miktar yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Bu aşamada dilerseniz içerisine 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Adım 3: Sosu Hazırlayın ve Börekleri Sarın

Ayrı bir kase içerisinde 1 çay bardağı sıvı yağ ve sütü (ya da suyu) güzelce karıştırın. Yufkaları sigara böreği şeklinde kesin ve hazırladığınız bu sosu her bir yufkaya güzelce sürün. Hazırladığınız mercimekli iç harcı böreğin içerisine koyun ve sigara böreği gibi rulo yaparak sarın.

Adım 4: Börekleri Tepsiye Dizin ve Üzerine Yumurta Sarısı Sürün

Hazırladığınız börekleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürün. İsteğe göre susam veya çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, böreklerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

İlginizi çekebilir;

Bayat ekmekten börek nasıl yapılır? Bayat ekmek böreği tarifiBayat ekmekten börek nasıl yapılır? Bayat ekmek böreği tarifi

Anadolu'nun gizli lezzeti: Bayburt usulü süt böreği nasıl yapılır?Anadolu'nun gizli lezzeti: Bayburt usulü süt böreği nasıl yapılır?

Tavada yalancı su böreği nasıl yapılır? Yalancı su böreği tarifiTavada yalancı su böreği nasıl yapılır? Yalancı su böreği tarifi

#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnews
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Hava Durumu
Yol Durumu
Yol Durumu
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray2974+42
2Fenerbahçe2971+47
3Samsunspor3051+9
4Eyüpspor3050+16
5Beşiktaş2948+12
6Başakşehir FK2945+9
7Gaziantep FK2942+1
8Antalyaspor3040-19
9Trabzonspor2939+11
10Göztepe2939+9
11Kasımpaşa3039-4
12Konyaspor3037-6
13Kayserispor2936-11
14Bodrum FK3034-10
15Çaykur Rizespor2934-14
16Sivasspor3031-10
17Alanyaspor2931-11
18Hatayspor2919-24
19Adana Demirspor29-2-47