Gündem

KIBRIS TÜRK'TÜR, TÜRK KALACAK

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ANKARA MİLLETVEKİLİ Mevlüt KARAKAYA; KIBRIS TÜRK'TÜR, TÜRK KALACAK

KIBRIS TÜRK'TÜR, TÜRK KALACAK
20-07-2024 11:00
20-07-2024 11:06
ANKARA
Google News

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ANKARA MİLLETVEKİLİ Mevlüt KARAKAYA

KIBRIS TÜRK'TÜR, TÜRK KALACAK

20 Temmuz 1974 tarihi öncesinde, Yunan Cuntası ve EOKA terör örgütü eliyle Kıbrıs Türkleri katliamlara, sürgünlere ve insanlık dışı muamelelere maruz kalmıştır. Kıbrıs Türkleri, bu zulme karşı direniş göstermiş, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinden asla vazgeçmemiştir. Bundan tam 50 yıl önce, 20 Temmuz 1974'te "Ayşe tatile çıksın" parolasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve 18 Ağustos 1974'te neticelenen Kıbrıs Barış Harekâtı ile adada barış ve huzur tesis edilmiş, Kıbrıs Türklerinin güvenliği sağlanmıştır. "Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Savunma Bakanı'nın Kıbrıs Barış Harekâtını işaret ederek Türkiye'yi "işgalci❞ olarak tanımlaması kabul edilemez. Türkiye'nin ve KKTC'nin kararlı duruşu, adada kalıcı bir barışın tesis edilmesi için en önemli unsurdur. Ancak görüyoruz ki "Megali İdea❞ sevdalıları Kıbrıs'ta çözümden, barıştan ve uzlaşıdan ürkmektedirler. Yunanistan ve GKRY, Kıbrıs Türklüğünün eşit statüsünü yok sayarak Kıbrıs'ta iki devletli çözümün karşısında durmaktadır.

- 11 Kasım 2022 günü Semerkant'ta yapılan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde KKTC'nin gözlemci üyeliğine ilişkin alınan karar ile KKTC'nin ilk kez anayasal ismi ile uluslararası bir örgüte üye olması, Türkiye'nin iki devletli çözüm arayışındaki vizyonunun somut bir yansımasıdır. Bu bağlamda; TBMM Genel Kurulunda, "Kibris Barış Harekatı'nın 50. Yıl Dönümü" başlıklı tezkere okunarak kabul edildi. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünün büyük bir gurur ve mutlulukla idrak edildiği belirtilen tezkerede, Kıbrıs Türk halkının Barış ve Özgürlük Bayramı'nın içtenlikle tebrik edildiği aktarıldı. Tezkerede, "20 Temmuz, yıllardır çektiği acı ve zorluklara cesaret ve sabırla karşı koyan Kıbrıs Türk halkının kurtuluş günüdür.

- Ada'daki egemenlik haklarının ve eşit statüsünün korunmasının sembolüdür. 1963 yılında, Kıbrıslı Rumların ortaklık devletini gasbetmesiyle başlayan, sürgün ve katliamlarla devam eden karanlık dönem bu harekatla son bulmuş, Kıbrıs Türkü'nün varlık ve güvenliği teminat altına alınmış, Ada'da huzur ve güven ortamı tesis edilmiştir." ifadelerine yer verildi. Genel Başkan'ımız Sn. Devlet Bahçeli'nin de ifadeleriyle; "Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demeye gerek yok, Kibris Devleti demek gerek."Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacak."


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ