Gündem

Kiev'de sirenler susmuyor! Başkentte gökyüzü patlamalarla aydınlandı

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı havadan ve karadan harekat devam ederken Rus ordusunun ilerleyişi de sürüyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gece yarısı tekrar patlama sesleri duyulmaya başlandı. Şiddetli patlamalar sonucu gecenin karanlığı aydınlığa dönerken şeh

Kiev'de sirenler susmuyor! Başkentte gökyüzü patlamalarla aydınlandı
26-02-2022 00:41
Google News

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün sabah Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Bu kararın ardından Rus ordusu farklı noktalardan ülkeye girdi, Ukrayna'nın dört bir yanında bombalar patladı, füze saldırıları gerçekleştirildi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, ülkelerini savunacaklarını belirtip seferberlik ve sıkıyönetim ilan etti. Şehirlerde bombaların patlamasıyla halk evlerini terk etmeye başladı. Farklı şehirlerden kan donduran kareler servis edilmeye başlandı. İşte Ukrayna'da anbean yaşanan gelişmeler.

SİVİL HALKA 18 BİN ADET SİLAH DAĞITILDIUkrayna'da çatışmalar dozunu artırarak devam ederken, saldırıların odağındaki halk yaşam mücadelesi veriyor. İşgal altındaki ülkeden son gelişmeleri aktaran Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, sivil halkın silahlandırılmaya başlandığını açıkladı. Rezkinov, bugün itibariyle Harkov'da halka savunma için 18 bin adet silah dağıtıldığını söyledi.

Kiev'de sirenler susmuyor! Başkentte gökyüzü patlamalarla aydınlandı

ZELENSKI: SABOTAJ GRUPLARI KİEV'E GİRDİUkrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rus sabotaj gruplarının Kiev'e girdiğini açıkladı. Zelenski, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun ülkenin neredeyse tamamını korumayı başardığını bildirdi. Rus ordusu Çernobil'in kontrolünü ele geçirse de Hostomel Havaalanını Rus güçlerinden geri aldıklarını anımsatan Zelenski, "Bu da başkente güven veriyor. Öncü verilere göre, 137 tane kahramanımızı, vatandaşımızı kaybettik. Asker ve sivil. 300'den fazla kişi de yaralandı." ifadesini kullandı.

"DÜŞMAN BENİ BİR NUMARALI HEDEF OLARAK BELİRLEDİ"Hükümet merkezinde kalarak çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Zelenski, "Aldığımız bilgilere göre düşman beni bir numaralı hedef olarak belirledi. Ailem ise iki numaralı hedef. Devlet başkanını yok ederek Ukrayna'yı siyasi olarak yok etmek istiyorlar. Batı sadece vereceği destek hakkında konuşuyor. Kimse bizim için savaşmak istemiyor. Ülkemizi tek başımıza savunuyoruz. Dünyanın en kudretli güçleri uzaktan izliyor. Dünkü yaptırımlar Rusya'yı ikna etti mi? Yeterli olmadığını gökyüzümüzde ve yerde görüyoruz." ifadesine yer verdi.

Kiev'de sirenler susmuyor! Başkentte gökyüzü patlamalarla aydınlandı

KİEV'DE SİVİLLERİN OLDUĞU BİNALAR VURULDUBu sabah ise Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama sesleri duyuldu. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Başkent'te sivillerin yaşadığı binaların da bombalandığı öğrenildi. Dün de Kiev'de çok sayıda patlama meydana gelirken kentte sirenler çalmıştı. Bazı siviller kenti terk etmeye çalışırken bazıları da metro istasyonları ve evlerinin bodrumlarına sığınmış, banka ve eczane önlerinde kuyruklar oluşmuştu. Öte yandan Ukrayna İçişleri Bakanlığı, " Kiev'de Rusya'ya ait bir savaş uçağı düşürüldü. Uçak düşerken bir binaya çarptı." açıklamasını yaptı.

RUS ORDUSU KİEV'E DAYANDI: BUGÜN EN ZOR GÜN OLACAKUkrayna Hükümet Danışmanı, "Bugün en zor gün olacak. Rusya'nın planı İvankov ve Çernigov taraflarından geçip tanklarla Kiev'e girmek" dedi. Rus ordusunun Kiev sınırlarına dayandığı öğrenildi.

Kiev'de sirenler susmuyor! Başkentte gökyüzü patlamalarla aydınlandı

SİVİLLERİ ROKETLERLE VURDULARUkrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşçenko, başkent Kiev'de Rusya'nın askeri operasyonunda bazı konutlara roket düşmesi sonucu hasar aldığını belirtirken, 3 sivilin yaralandığı açıklandı. Geraşçenko, havada imha edilen roketin düşmesi sonucu hasar gören ve yangın çıkan konutlara itfaiyecilerin müdahalesini gösteren fotoğraflar paylaştı.

Kiev'de sirenler susmuyor! Başkentte gökyüzü patlamalarla aydınlandı

"KİEV'DE KORKUNÇ ROKET SALDIRILARI YAPILIYOR"Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Kiev'e korkunç roket saldırıları yapılıyor. Başkentimiz en son buna benzer bir şeyi 1941'de Nazi Almanyası saldırdığında yaşamıştı. Ukrayna o kötülüğü yendi; bunu da yenecek. Putin'i durdurun. Rusya'yı izole edin. Tüm bağları koparın. Rusya'yı her yerden atın" ifadelerini kullandı.

RUSYA'NIN KAYBI: 30'DAN FAZLA TANK, 130 ZIRHLI ARAÇ, 7 UÇAKUkrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujnıy, Rusya'nın ülkesine karşı kayıplarının ilk günde 30'dan fazla tank, yaklaşık 130 zırhlı araç, 7 uçak ve 6 helikopter olarak tahmin edildiğini belirtti. Zalujnıy; Ukrayna ordusunun Harkiv, Herson, Sumi, Ahtırku ve Siverske bölgelerinde savaşmaya devam ettiğini aktardı.

Kiev'de sirenler susmuyor! Başkentte gökyüzü patlamalarla aydınlandı

MOSKOVA'DA HALK UKRAYNA İÇİN SOKAĞA İNDİDün ise Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı protesto eden binlerce vatandaş, başkent Moskova başta olmak üzere birçok kentte sokağa çıktı. "Savaşa Hayır" diyen eylemcilere Rus polisinin müdahalesi gecikmedi, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Ukrayna lideri Zelenski, daha önce yaptığı açıklamada Rusya'ya ve Rus halkına seslenerek "Savaşa karşı çıkın" çağrısında bulunmuştu.

UKRAYNALI SİVİL KENDİNİ RUS KONVOYUNUN ÖNÜNE ATTIRusya'nın Kiev yakınlarına gelmesinden sonra Ukraynalı bir sivil, kendini Rus konvoyunun önüne attı. Görüntülerde onlarca Rus askeri aracının geçişi sırasında bir sivilin araçları durdurmak için yola çıktığı görüldü. Ülkesi için canını hiçe sayan Ukraynalı sivilin bu harekete sosyal medyada en çok izlenen videolar arasına girdi. Bu görüntüler savaşın acı yanını ortaya koydu.

Kiev'de sirenler susmuyor! Başkentte gökyüzü patlamalarla aydınlandı

KİEV'DE PEŞ PEŞE PATLAMAKiev Belediye Başkanı Vitali Klitchko, kentin kuzeyindeki bir elektrik santralinin yakınlarında 3 dakika arayla 5 ayrı patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Kentteki stratejik noktaların yakınlarında kontrol merkezleri kurulduğunu belirten Klitchko, şehirdeki köprüler de dahil olmak üzere özel bölgelerin kontrol altında olduğunu söyledi.

Ayrıca Vitali Klitchko, "Şu anki durum Kiev için tehdit edici. Gece çok zor olacak" dedi.

Kiev'de sirenler susmuyor! Başkentte gökyüzü patlamalarla aydınlandı

SİREN SESLERİ Kiev'de yerel saat 22.34'te sirenler çalmaya başladı, ardından patlama sesleri duyuldu. Şehirde 20.45'ten sonra da patlama sesleri duyulmuştu. Son gelen görüntülere göre Ukrayna'nın Kiev kentinde siren sesleri duyulurken patlama ile gece adeta gündüze bürünüyor. Korku dolu görüntülerde henüz ölü ve yaralıların olduğuna dair bilgi verilmedi.

AA / Talha Yavuz - Dünya Ukrayna, Patlama, Rusya, Kiev, Dünya, Güncel, Haberler
Editor : Esha Haber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ