Politika

Kılıçdaroğlu'ndan muhtarlara: Eski alışkanlıklarınızı bırakın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'de muhtarlar buluşmasında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Muhtarların eski alışkanlıklarını bırakmaları gerektiğini" söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan muhtarlara: Eski alışkanlıklarınızı bırakın
27-01-2023 16:14
Google News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'de muhtarlar buluşmasında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Muhtarlık kanun teklifi hazırladık. Ama hazırladıktan sonra muhtarların bütün derneklerine gönderdik. Bakın, bir eksiğiniz var mı diye düzeltelim. Dernekler baktılar, şuraları düzeltin dediler. Düzelttik. Muhtarlar temel kanununu TBMM'ye teklif ettik. Ama bu kanun teklifimiz reddedildi.

Çiftçilerin aldığı kredilerin faizlerini bir haftada sileceğiz. Sadece ana parasını taksitle alacağız.

"ESKİ ALIŞKANLIKLARINIZI BIRAKMAK ZORUNDASINIZ"

Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Gayet güzel. Bu ülkede derin yoksulluk var. Üniversiteyi bitiren işsiz evlatlarımız var. Bu adalet midir, hak mıdır? Bana görev düşüyor. Ben bunları dillendiriyorum. Ama size de görev düşüyor. Eski alışkanlıklarınızı bırakmak zorundasınız.

Bu karamsar atmosferi beraber değiştirmek zorundayız.

Kırsalda bütün köy okullarını açacağız. Öğretmeniniz, imamınız olacak. Hayvancılık yapılıyorsa veterineriniz olacak.

Bütün fakir ailelerin banka hesabına asgari ücret kadar para yatıracağız. Gidecek, oradan parasını çekecek esnaf, memur gibi. Onun evlatlarının karnının doyması, üniversiteye gidiyorsa çocuğunun burslu olması lazım. Derin yoksulluğu bitireceğiz."


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ