Politika

Kılıçdaroğlu'nu terleten 'torun' gerçeği... Aile boyu kıyak sigorta!

CHP'li Kılıçdaroğlu'nun itiraf etmek zorunda kaldığı 10 aylık torununa sigorta girişi yapılması skandalı yeniden gündeme geldi. Kılıçdaroğlu'nun aile boyu sigorta skandallarını ve sülale torpillerini bir kez daha gözler önüne seriyoruz...

Kılıçdaroğlu'nu terleten 'torun' gerçeği... Aile boyu kıyak sigorta!
26-05-2023 12:47
Google News

Haber7 - ÖZEL

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü ve Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı döneminde ailesine yönelik torpilleri yakasını bırakmıyor.

Dürüstlükten dem vuran ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sürekli ailesi üzerinden ithamlarda bulunan Kılıçdaroğlu’nun kendi oğluna, kızına, torununa ve bütün akrabalarına yönelik iltimasları bir kez daha gündemde.

TORUNA SİGORTA SAHTEKARLIĞI

Babalatv isimli Youtube programına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, torununun usulsüz şekilde sigortalı yaptırılmasına ilişkin soruda kızını ve damadını suçladı.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

Benim torunumu sigortalı şansım, istesem de yok. Annesi-babası yapmışsa onu bana yüklemek haksızlık değil mi? Ben mesela işveren değilim. İşveren olsam siz de benim iş yerimde çalışsanız sigortalı yapmak zorundayım. Ama siz başka bir yerde iseniz benim sizi sigortalı yapma şansım zaten istesem de yok. Eğer sigortalı yapılmışsa anneye, babaya sormak lazım. Hangi gerekçeyle siz bunu sigortalı yaptınız? Dolayısıyla orada beni suçlamak biraz haksızlık olmaz mı? Bir hata varsa hatayı niye inkar edeyim?”