Dünya

Kılıçdaroğlu'nun, ABD'de Türkiye için sarf ettiği sözler yayımlandı

Geçtiğimiz hafta Amerika ziyaretiyle tartışmaların odağı haline gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Washington Post gazetesine yaptığı ziyaretin detayları ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu'nun, ABD'de Türkiye için sarf ettiği sözler yayımlandı
20-10-2022 13:53
Google News

Amerikan'ın saygın gazetelerinden Washington Post'ta, "Türkiye'de ifade özgürlüğü ortadan kalkıyor. Demokrasi de öyle" başlığıyla yayımlanan editöryel yazıda, TBMM'de kabul edilen dezenformasyon yasası eleştirildi.

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkesinin bir zamanlar canlı olan özgür basınına boyun eğdiriyor" denilen yazıda, çıkan yasanın ayrıntıları anlatıldı.

Washington Post gazetesine taziye ziyaretinde bulundum. Cemal Kaşıkçı, Washington Post'un değerli bir yazarıydı. Kaşıkçı cinayeti İstanbul'da Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda işlendi. Bu korkunç cinayet ile, yalnızca fikir özgürlüğü değil insanlık da büyük yara aldı. pic.twitter.com/rxJ0OjUBzN

Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) October 12, 2022

KILIÇDAROĞLU'NUN ZİYARETİNE DEĞİNİLDİ

Geçtiğimiz hafta Amerika ziyaretiyle tartışmaların odağı haline gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Washington Post gazetesine yaptığı ziyaretin detayları da ortaya çıktı.

Aynı yazıda yer alan bilgilerde, CHP lideri Kılıçdaroğlu, Washington Post gazetesine yaptığı ziyarette dezenformasyon yasası için şu ifadeleri kullandı:

"Geçenlerde, Sayın Erdoğan'ın aleyhinde konuşanları hapse atma uygulamasına itiraz eden muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldik. 'Bir ülke gazetecileri hapse atıyorsa, orada demokrasiden söz edemeyiz. Hiç kimse düşüncelerinden dolayı hapse atılmamalı' dedi."

Washington Post gazetesi analizini, "Farklı sesleri susturarak gelişen bir ulus inşa edemezsiniz. Bu yeni yasa, Türkiye için geriye atılmış bir adım" yorumu ile kapattı.

BM'den TBMM'de kabul edilen dezenformasyon yasasına tepkiBM'den TBMM'de kabul edilen dezenformasyon yasasına tepki

CHP, dezenformasyon yasası için AYM'ye başvurduCHP, dezenformasyon yasası için AYM'ye başvurdu


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ