Sağlık

Kilo aldığını düşündü, muayeneye gitmedi: 5 buçuk kilo kitle çıktı

Trabzon'da yaşayan kadın, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti. Ameliyata alınan kadının karnından çıkan kitle şoke etti.

Kilo aldığını düşündü, muayeneye gitmedi: 5 buçuk kilo kitle çıktı
18-07-2024 15:07
Google News

Trabzon'da yaşayan 45 yaşındaki M.U., yaşadığı karın ağrısı şikayeti nedeniyle hastaneye başvurdu. Hastanedeki tetkiklerde ameliyat gerektiren bir kitle olduğu tespit edildi.

Kilo aldığını düşünen kadının karnından büyük kitle ameliyat ile alındı. Ameliyatı gerçekleştiren Uzman Doktor Hasan Akyüz, konu hakkında bilgilendirmede bulundu.

HERHANGİ BİR BELİRTİ OLMAYABİLİYOR

M.U., karın ağrısı şikayetiyle Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü'ne gittiğinde rahminden başlayıp göğüs altına kadar uzanan bir kitle tespit edildi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Hasan Akyüz tarafından ameliyata alınan kadının rahmindeki 5,5 kilogramlık kitle çıkarıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Uzman Dr. hastanın kilo aldığını zannettiğini ve bu nedenle muayenesini geciktirdiğini dile getirerek  "Karın içinde yavaş büyüyen kitlelerin her zaman belirti vermeyebilir. Bunlar sinsice büyüyebilir. Hastamız önce kilo aldığını düşünüp, muayeneyi geciktirmiş. Özellikle kadınların şikayetleri olmasa bile belli aralıklarla ‘kadın hastalıkları’ yönünden mutlaka doktor muayenesine başvurmaları gerekir” sözlerine yer verdi.

Karın ağrısıyla hastaneye giden kadın hayatının şokunu yaşadıKarın ağrısıyla hastaneye giden kadın hayatının şokunu yaşadı


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ