Dünya

Kim Jong-un: Çin ile dostane ilişkiler güçlü bir şekilde ilerlemeli

Kuzey Kore lideri Kim, ülkesi ile Çin arasındaki dostluğun, güçlü bir şekilde devam edeceğine olan güvenini dile getirdi

Kim Jong-un: Çin ile dostane ilişkiler güçlü bir şekilde ilerlemeli
28-07-2024 22:18
28-07-2024 22:21
Google News

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, iki dost ülke arasındaki gerginlik işaretlerinin devam ederken, devlet medyasının bugün bildirdiğine göre, ikili bağları simgeleyen bir anıtı ziyareti sırasında, Çin ile “dostane” ilişkilerin “güçlü bir şekilde” ilerleyeceğini duyurdu.

Kore Merkezi Haber Ajansı'nın (KCNA) haberine göre Kim cuma günü, çatışmayı sona erdiren ateşkesin 71. yıldönümünden bir gün önce, Çin'in 1950-1953 Kore Savaşı'na katılımını anmak için dikilen Pyongyang'daki Dostluk Kulesi'ni ziyaret etti ve savaş sırasında ölen Çinli askerlere saygılarını sundu.

DPA’nın KCNA’dan aktardığı habere göre Kore lideri, "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile Çin arasında akrabalık ilişkileri olarak kurulan dostluğun, güçlü bir şekilde devam edeceğine ve şehitlerin ölümsüz ruhuyla yan yana gelişeceğine olan güvenini" dile getirdi.

Güney Kore'nin Yonhap Haber Ajansı’na göre Kim'in ziyareti, Kuzey Kore lideri ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen ay Pyongyang'da gerçekleştirdikleri zirve sırasında “kapsamlı stratejik ortaklık” anlaşması imzalamalarının ardından Kuzey Kore'nin Rusya'ya yakınlaştığı ve Çin'den uzaklaştığı bir döneme denk geldi.

 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ