Kışlık jalapeno turşusu, sonbaharda hazırlanıp kurulan ve kış boyu şifa niyetine tüketilen hem lezzetli hem de sağlıklı probiyotik kaynağı besindir. Oldukça hızlı hazırlanan jalapeno turşusunun tam kıvamını tutması ve erimemesi için birkaç önemli dipnota dikkat edilmesi yeterlidir. İşte kış boyu sofralardan eksik etmeyeceğiniz jalapeno turşusu tarifi...
Kışlık domates sosu nasıl yapılır? Kışlık domates saklama tarifi...
Jalapeno Turşusu Nasıl Hazırlanır?
Malzemeler:
1 kg jalapeno tbiberi
5-6 baş sarımsak
4 su bardağı su
2 su bardağı sirke
3 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Hazırlanışı:
Jalapeno turşusunu hazırlamaya başlarken ilk olarak biberler bol su ile yıkanıp ayıklanır. Ardından küçük halka dilimler şeklinde doğranır. Sarımsaklar da soyulup minik parçalar halinde dilimlenir.
Hazırlanan biber ve sarımsaklar sırayla kavanoza konmaya başlanır. İlk olarak cam bir kavanoza dilimlenen sarımsakların birkaçı eklenir ve üzerine bir miktar kadar jalapeno biberler ilave edilir. Bu şekilde biraz sarımsak biraz jalapeno biberler olarak kavanoz doluncaya kadar eklenir.
Su, sirke, tuz ve şeker bir kabın içinde karıştırılır ve turşu kavanozuna ilave edilir. Ağzı sıkıca kapatılarak takribi 15-20 gün kadar açmadan muhafaza edilir.
Jalapeno Turşusu Püf Noktaları Nelerdir?
Turşuyu erimeden ve tadı bozulmadan uzun süre muhafaza etmek için plastik şişe ya da bidonlar yerine cam kavanozda kurulması tavsite edilir. Cam kavanoz hem daha sağlıklı olup hem de turşunun uzun süre saklanmasını sağlamaktadır.
Editor : Eshahaber