Dünya

Korkunç cinayet 40 yıl sonra aydınlatıldı! Katili 1 santimetrelik bir saç teli ele verdi

Haber 7 - ABD'de 1982 yılında okula gitmek için evden çıkan 5 yaşındaki Anne Pham'ın cinayeti 40 yıl sonra son teknoloji genetik bilimi ve 1 santimetrelik bir saç teliyle aydınlatıldı

Korkunç cinayet 40 yıl sonra aydınlatıldı! Katili 1 santimetrelik bir saç teli ele verdi
17-07-2022 15:12
Google News

1982 yılının ocak ayında, ABD Kaliforniya'da 5 yaşındaki Anne Pham, kreşe gitmek için erkenden kalkmıştı. 10 çocuklu bir ailenin en küçüğü olan minik Pham kreşe normalde annesi ya da ağabeyi tarafından götürülüyordu.

Küçük kız o gün ailesine, kreşe kendi başına gidebileceğini söylemişti. Ancak bu çok büyük bir hataydı. Okula gitmek için evden çıkan Pham, o gün okula gitmedi.

Minik kızın ortalıklarda olmadığını ise akşam yemeğine kadar kimse fark etmemişti. Pham, 2 gün boyunca her yerde arandı.

2 gün sonra ise korkunç gerçek ortaya çıktı. Evden birkaç kilometre uzakta küçük kızın cansız bedeni bulundu. Küçük kıza önce cinsel saldırıda bulunulmuş, ardından da öldürülmüştü.

O dönemde olay çözülemedi. Ancak Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 40 yıl boyunca dosyanın peşini bırakmadı.

FBI yetkilileri, son teknoloji ürünü olan genetik geneolojinin yardımıyla, olay yerinde bulunan 1 santimetre uzunluğundaki bir saç telini incelemeye aldı. İnceleme sonucunda bir isim ortaya çıktı: Nevada eyaletinde yaşayan 70 yaşındaki Robert John Lanoue.

Kanıtların çok güçlü olduğunu ifade eden Emniyet, DNA'nın kesin olarak Lanoue ile uyuştuğunu ifade etti.

Astrea Adli Bilimler şirketinin yöneticisi Kelly Harkins, saç telinden çıkarılan DNA örneğinin çıkarılıp sekanslandığını ifade etti. Böylelikle bir genetik ağ oluşturuldu ve ağın tek bir isim verdiğini ifade etti.

Lanoue, şu anda minik Pham'ı öldürme suçundan yargılanıyor. Bunun dışında zanlının 14 yaşındaki bir çocuğu kaçırmak ve cinsel saldırıda bulunmak nedeniyle ayrıca bir suç dosyası da var.

Aynı zamanda 1998 yılında küçük çocuklara cinsel saldırıda bulunmaktan hüküm giydiği ve cinsel suçlar listesine eklendiği ifade edildi.

ABD'li kaynaklar, henüz zanlıyı temsil eden bir avukatın olmadığını aktardı. Kefalet ücretini de ödeyen çıkmadı.

Lanoue, cinayetin gerçekleştiği 21 Ocak 1982 tarihinde 29 yaşındaydı. Öte yandan korkunç bir gerçek daha ortaya çıktı: Zanlı, küçük kızın ailesinden bir sokak ileride oturuyordu.

Zanlının, 1917-1994 yıllarından Seaside'da faaliyet gösteren bir ordu üssünde astsubay çavuş olarak görev yaptığı ifade edildi.

Emniyet, zanlının daha fazla suçu olduğunu düşünüyor. Emniyet müdürü, yaptığı açıklamada "Bu adam tam bir canavar" dedi.

Minik kızın fotoğrafı ise okula asıldı. Yetkililer, "Minik Anie, o gün okula gidemedi, ancak bugün onu götürebildik" sözleriyle duygusal anlar yaşattı.