Dünya

Korkutan uyarı: Her an 9 büyüklüğünde deprem olabilir

Dün; 7,1 büyüklüğünde depremle sarsılan Japonya'da, yakın gelecekte mega deprem yaşanabilir. Bilim insanları, 7,1 depremin olduğu noktada, 30 yıl içinde 8 ya da 9 büyüklüğünde bir deprem yaşanma ihtimalinin yüzde 80 olduğunu belirtti.

Korkutan uyarı: Her an 9 büyüklüğünde deprem olabilir
09-08-2024 11:08
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Japonya'da, dün meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki depremin ardından bilim insanlarından korkutan bir uyarı geldi.

Sık sık deprem yaşayan Japonya'da, Meteoroloji Kurumu, ilk defa yakın gelecekte ülkede büyük bir deprem yaşanma olasılığının arttığı uyarısında bulundu.

Dün gece yayımlanan uyarıda, şiddetli deprem riskinin normalden çok daha yüksek olduğu belirtilerek halka dikkatli olma çağrısı yapıldı.

Bilim insanları, depremin olduğu noktada sismik aktivitenin artmasını beklediklerini, 30 yıl içinde 8 ya da 9 büyüklüğünde bir deprem yaşanma ihtimalinin yüzde 80 olduğunu belirtildi.

Başbakan Fumio Kişida da mega deprem uyarısının ardından hazırlıkları yönetmek üzere Asya turunu iptal etti.

Japonya'da 7,1 büyüklüğünde depremJaponya'da 7,1 büyüklüğünde deprem

Ülkenin güneybatısındaki Miyazaki eyaleti açıklarında, dün 7,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Japon yetkililer, Miyazaki eyaleti için tsunami uyarısı yayınlamıştı.

Japonya Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, deprem sonrası nükleer tesislerde herhangi bir anormallik tespit edilmediğini belirtmişti. Hayaşi ayrıca, Miyazaki ve çevre eyaletlerde yaralılar olduğunun rapor edildiğini aktarmıştı.

Japonya'da 2011'de meydana gelen 9,1 büyüklüğündeki deprem ve tsunamide 20 bine yakın kişi ölmüş, yüzlerce kişi kaybolmuştu. Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki sızıntı da dünyada nükleer felaket korkusunu tetiklemişti.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ