Dünya

Kremlin: 4 bölge 30 Eylül'de Rusya'ya ilhak edilecek

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna'da Rus işgali altındaki bölgelerin (Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson) ilhakını 30 Eylül'de yapacaklarını açıkladı.

Kremlin: 4 bölge 30 Eylül'de Rusya'ya ilhak edilecek
29-09-2022 14:38
Google News

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Ukrayna'da Rus işgali altındaki bölgelerin (Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson) ilhakını 30 Eylül'de yapacaklarını açıkladı.

"30 Eylül'de yeni bölgelerin Rusya'ya katılmasına ilişkin Kremlin’de imza töreni düzenlenecek."

Peskov, düzenlenecek imza töreninde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuşma yapacağını ve Rusya'ya bağlanan bölgelerin yöneticileriyle görüşeceğini söyledi.

İngiltere: Putin 4 bölgenin Rusya'ya ilhakını 30 Eylül'de duyuracakİngiltere: Putin 4 bölgenin Rusya'ya ilhakını 30 Eylül'de duyuracak

İNGİLZİLER ÖNCEDEN DUYURMUŞTU

İngiliz istihbaratı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Vladimir Putin'in 30 Eylül'de Rus parlamentosuna hitaben yapacağı konuşmada, Ukrayna'da işgal altındaki bu bölgelerinin Rusya Federasyonu'na katılımını duyuracağını belirtmişti.

Referandum sonuçları açıklandı: NATO'dan çok sert açıklama!Referandum sonuçları açıklandı: NATO'dan çok sert açıklama!

Çin'den Rusya'ya referandum tepkisi: Toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeliÇin'den Rusya'ya referandum tepkisi: Toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli

ERDOĞAN-PUTİN BU AKŞAM GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu 21. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında bu akşam Putin ile görüşeceğini duyurdu.

Erdoğan, "Bu akşam Sayın Putin ile görüşmemiz olacak ve kendileriyle Ukrayna ile olan sıkıntıları bir değerlendirme fırsatım olacak" ifadelerini kullandı.