Teknoloji

Mark Zuckerberg Meta'nın sanal gerçeklik gözlüğünü tanıttı

Haber 7 - Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta şirketinin CEO'su Mark Zuckerberg, yeni sanal gerçeklik ürünlerinin prototipini bir basın etkinliğinde görücüye çıkardı.

Mark Zuckerberg Meta'nın sanal gerçeklik gözlüğünü tanıttı
20-06-2022 18:07
Google News

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, bir basın etkinliğinde şirketin sanal gerçeklik deneyimlerini artırmak için kaydettiği ilerlemelerin bir kısmını sergiledi.

Zuckerberg, Half Dome 3 adlı bir prototipi de deneyerek sergiledi. Ayrıca Meta'nın şu anda devam eden Butterscotch, Starburst, Holocake 2 ve Mirror Lake adlı sanal gerçeklik kulaklıklarının da geliştirilmesine devam ediliyor. Basın etkinliğinde Zuckerberg, Starburst'nin bir prototipini de sergiledi.

Starburst Sanal Gerçeklik Kulaklığı Prototipi

Şu anda yüksek kaliteli sanal gerçeklik için yüksek maliyet, pil ömrü ve ağırlık gibi aşılması gereken birçok sorun bulunuyor. Meta şirketi tüm bu sorunları aşmak için çok fazla bütçe ve mesai harcıyor. Zuckerberg, bu ürünlerin yakın bir zamanda piyasaya sürülemeyeceğini söyledi ve konuyla ilgili "Bunun üzerinde çalışıyoruz, gerçekten onu gelecek sanal gerçeklik kulaklıkları arasına sokmak istiyoruz. Bir noktada yapacağımızdan eminim, ancak bugün hiçbir şeyi önceden duyurmayacağım” dedi