Yaşam

MasterChef Türkiye'den evinize: Taş kadayıf nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye'de öne çıkan taş kadayıf tarifi; şerbetli, cevizli ve kıtır hamuruyla evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tatlı.

MasterChef Türkiye'den evinize: Taş kadayıf nasıl yapılır?
03-08-2024 18:37
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

MasterChef Türkiye’nin yeni bölümünde, bu sezonun son önlüğünü almak için yarışmacılar kıyasıya bir mücadeleye girerek, lezzetli taş kadayıf tatlısını hazırlamak için ter dökecek. Adana yöresinin meşhur şerbetli tatlısı olan taş kadayıf, hem görünümü hem de lezzetiyle deneyen herkesin beğenisini topladı. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis tatlı, şerbetli tatlılar arasında kendine özel bir yer edinmiş durumda.

Taş kadayıf, kıtır dış yüzeyi ve yumuşak iç dokusuyla tatlı severlerin gönlünü fethediyor. Yapımı oldukça pratik olan taş kadayıf, adeta bir lezzet şöleni sunuyor. Peki, bu tatlıyı evde nasıl yapabilirsiniz? İşte Masterchef Türkiye yarışmasıyla tekrar gündeme gelen ve lezzetiyle herkesi etkileyen taş kadayıf tarifi

TAŞ KADAYIF TARİFİ

MasterChef Türkiye'den evinize: Taş kadayıf nasıl yapılır?

Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler;

Şerbeti İçin:

2,5 su bardağı su2 su bardağı toz şekerÇeyrek limon suyu

Hamuru İçin:

1 su bardağı ılık süt1 su bardağı su1,5 su bardağı un1 tatlı kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı toz şeker1/4 çay kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

150 gram iri kıyılmış ceviz içiİsteğe bağlı olarak tarçın (cevizle karıştırmak için)

Kızartmak İçin:

Yarım su bardağı sıvı yağ

Taş Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

MasterChef Türkiye'den evinize: Taş kadayıf nasıl yapılır?

Adım 1

Taş kadayıf tarifini yapmak için öncelikle şerbetini hazırlamalısınız. Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ardından limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve şerbeti soğuması için bir kenara bırakın.

Adım 2

Bir kapta ılık süt, su, toz şeker, kuru maya ve tuzu karıştırın. Üzerine un ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakın.

Adım 3

Teflon tavayı iyice ısıtın. Hamurdan bir kepçe alarak tavaya dökün ve sadece alt yüzeyini pişirin. Üzeri göz göz olmalı ve altı iyice kızarmalıdır. Pişirdiğiniz hamurları temiz bir bezin üzerine alın.

Adım 4

Cevizleri ince kıyın ve isteğe bağlı olarak tarçın ekleyip güzelce karıştırın. Pişirdiğiniz hamurların pişmeyen kısmına bolca cevizli harcı yerleştirin. Hamuru yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını iyice bastırarak kapanmasını sağlayın.

Adım 5

Bir tavada sıvı yağı ısıtın. Hazırladığınız kadayıfları kızgın yağda önlü arkalı nar gibi olana kadar kızartın. Kızaran taş kadayıfları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün. Kızaran kadayıfları soğuk şerbetin içine aktarın. 2-3 dakika şerbetin içinde bekletin ve ardından servis tabağına alın.

Adım 6

Taş kadayıfı soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Toz fıstık ile süslemek hem görsel hem de tat açısından lezzet katacaktır.

Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir;

Alıştığımız lezzetlerin dışında: Kremalı ıspanaklı makarna tarifi, nasıl yapılır?Alıştığımız lezzetlerin dışında: Kremalı ıspanaklı makarna tarifi, nasıl yapılır?

Ev yapımı sarımsaklı ekmek tarifi, nasıl yapılır?Ev yapımı sarımsaklı ekmek tarifi, nasıl yapılır?

Hidiv çorbası tarifi, nasıl yapılır?Hidiv çorbası tarifi, nasıl yapılır?

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ