Yaşam

Meğer çözümü çok basitmiş: Ekmeğin küflenmesini jet hızıyla önleyen tüyo belli oldu

Sofralarımızın vazgeçilmezi ekmeğin uzun ömürlü olması ve israf edilmemesi de oldukça önemli. Peki öğünlerin vazgeçilmezi ekmekler nasıl muhafaza edilmeli? İşte detaylar...

Meğer çözümü çok basitmiş: Ekmeğin küflenmesini jet hızıyla önleyen tüyo belli oldu
20-01-2024 13:27
Google News

EKMEK NEDEN KÜFLENİR?

Ekmek ve hamur işi ürünler kısa sürede tüketilmediğinde küflenebilir ya da bayatlayabilir. Küf, nemli ortamlarda büyüdüğü için bu durumun ana nedeni çoğunlukla nemdir. Bu sebeple ekmek ve hamur işleri çok nemli koşullarda saklandığında küf büyüyebilir; hızla yayılarak yiyeceğin lezzetini ve dokusunu bozabilir. Ancak bu durumu engellemek elbette mümkün. Eğer ekmek ve hamur işlerinizi önerildiği biçimde saklarsanız onları daha uzun süre taze tutabilirsiniz.

Haberin devamını okumak için tıklayın

Önceki 1 2 Sonraki
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray1131+21
2Fenerbahçe1126+18
3Samsunspor1225+11
4Eyüpspor1222+7
5Beşiktaş1121+9
6Göztepe1118+6
7Sivasspor1217-3
8Başakşehir FK1116+3
9Kasımpaşa1214-3
10Konyaspor1214-6
11Antalyaspor1214-9
12Çaykur Rizespor1113-9
13Trabzonspor1112-2
14Gaziantep FK1112-3
15Kayserispor1112-5
16Bodrum FK1211-6
17Alanyaspor1110-5
18Hatayspor116-8
19Adana Demirspor112-16
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ