Facebook'un sahibi Engadget'a yaptığı açıklamada, ofiste görevlendirilen personelin 5 Eylül'den itibaren haftada en az üç gün yüz yüze çalışmaya dönmesini şart koşacağını söyledi. Meta, sadece uzaktan çalışan kişilerin bu şekilde kalabileceğini söylüyor.
META PERSONELLERİN VERİMLİLİĞİNİ ARTIRMAK İSTİYOR
Bir sözcü yaptığı açıklamada, Meta'nın "dağıtılmış çalışmaya bağlı olduğunu" ve insanların hem ofiste hem de evden çalışarak "anlamlı bir etkiye" sahip olabileceğini söyledi. Temsilciye göre bu, personelin elinden gelenin en iyisini yapmasına yardımcı olan işbirliği ve çalışma kültürünü iyileştirme çabasının bir parçası.
Bu, daha önce duyurulan ve büyük ölçekli işten çıkarmalarla birlikte gelen hibrit stratejinin bir parçası. Meta 2023'ü "verimlilik yılı" olarak görüyor ve maksimum üretkenlik için bir miktar yüz yüze ekip çalışmasının gerekli olduğuna inanıyor.
COVİD-19 SALGININDAN SONRA DÜZEN BOZULDU
Meta, COVID-19 salgınının yakın zamanda sona ermesinin mümkün olmadığının anlaşılması üzerine Mayıs 2020'de resmi bir uzaktan çalışma politikası başlattı.
Ofisleri 2021'de yeniden açmayı umarken, COVID-19 yayıldıkça ve yeni virüs varyantları ortaya çıktıkça bu zaman çizelgesini defalarca erteledi. 2022'nin başlarında, sözleşmeli çalışanlar, Meta'nın kurum içi çalışanlarının (o sırada) benzer bir hareket yapması planlanmadan aylar önce ofise dönme gerekliliklerini protesto ettiler.
İSTİHDAM ORTAMI DEĞİŞTİ
Sosyal ağ devi yalnız değil. Apple ve diğer büyük teknoloji şirketleri hibrit çalışma programlarını zorunlu kıldılar ve benzer bir dirençle karşılaştılar. Bazı çalışanlar, yer ve programlardaki esnekliğin azalmasının yanı sıra kreş ve ulaşım gibi artan maliyetlere itiraz etti.
Diğer şirketlerden de baskı var. Shopify, Spotify ve diğer tanınmış markalar, iş arayanlar için daha cazip olabilecek remote-first politikaları oluşturdu. Pandemi sona eriyor gibi görünse de, istihdam ortamı açıkça değiştiği belirtildi.
Editor : Eshahaber