Gündem

Mevlâna'nın huzurunda 250 semazen Sema Ayin-i Şerifi icra etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediği 20. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali Mevlana Meydanı’nda düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Mevlâna'nın huzurunda 250 semazen Sema Ayin-i Şerifi icra etti
23-09-2023 23:32
Google News

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla düzenlediği 20. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, “Vuslat Yürüyüşü” ve 250 semazenin Mevlana Meydanı’nda aynı anda icra ettiği sema ayini şerifiyle başladı.

30 EYLÜL'E KADAR SÜRECEK

Konya’dan ve Konya dışından binlerce misafirin ilgiyle takip ettiği programda manevi atmosfer yoğun şekilde hissedildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 30 Eylül’e kadar birbirinden farklı etkinliklerle sürecek Konya Mistik Müzik Festivali için tüm Türkiye’yi Konya’ya davet etti.

Festivalin açılış etkinlikleri kapsamında ilk olarak Alaaddin Tepesi’nden Mevlana Meydanı’na kadar 250 semazen ile birlikte “Vuslat Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Yürüyüşe; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, belediye başkanları, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.