Yaşam

Minik Atahan’ın Emine Erdoğan'a mektubu takdir toplamıştı... Anne Uyaroğlu konuştu

Sıfır Atık Projesi kapsamında dondurma çubuklarından resim çerçevesi yaparak Emine Erdoğan’a gönderen Atahan Uyaroğlu'nun annesi Meltem Uyaroğlu "Çok kıymetli bir proje için desteğimiz olsun istedik." dedi.

Minik Atahan’ın Emine Erdoğan'a mektubu takdir toplamıştı... Anne Uyaroğlu konuştu
16-01-2023 13:46
Google News

Sıfır Atık Projesi kapsamında dondurma çubuklarından resim çerçevesi yaparak Emine Erdoğan’a gönderen Atahan Uyaroğlu'nun annesi Meltem Uyaroğlu konuştu. Melten Uyaroğlu, "Emine Hanım’ın hassasiyetini bildiğimiz için ona hediye etmek istedik. Bir ay geçmeden telefonumuz çaldı. Hiç umudum yoktu. Çok kıymetli bir proje için desteğimiz olsun istedik." ifadelerini kullandı.

 

Şanlıurfa’da bir öğrenci, atık malzemeden yaptığı çerçeveye kendi fotoğrafını koyarak yazdığı mektupla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a gönderdi. Mektup ile çerçeveyi sosyal medya hesabından paylaşan Emine Erdoğan, hediyenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Şanlıurfa’da özel bir kolejin 3’üncü sınıfında okuyan 8 yaşındaki Atahan Uyaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu sıfır atık projesine destek oldu. Biriktirdiği dondurma çubuklarından çerçeve yapan minik öğrenci, yazdığı bir mektup ile Erdoğan’a yolladı. Atahan’ın kendisine gönderdiği hediyeyi yazdığı “Sizin başlatmış olduğunuz sıfır atık projesini ailece destekliyoruz. Evimizde atıklarımızı ayrıştırıyoruz. Yazın yemiş olduğum dondurma çubuklarını biriktirdim. Annemle birlikte resim çerçevesi yaptık. Bu çerçeveyi size hediye etmek istiyorum. Sizin ve Tayyip dedenin ellerinden öperim” mektubuyla birlikte sosyal medya hesabından paylaşan Erdoğan üzerine ise “Güzel yavrum Atahan, dondurma çubuklarından yaptığın hediyen beni çok mutlu etti. Yeşil ve mavi yarınları senin gibi sıfır atık hareketine duyarlı çocuklarımız inşa edecek. Arkadaşlarına örnek olduğun için seni gönülden tebrik ediyor, Tayyip dedenle birlikte gözlerinden öpüyoruz” notunu yazdı.

Bir çerçeve yapıp Emine Erdoğan’a gönderdiğini söyleyen Atahan Uyaroğlu, “Ben Atahan Uyaroğlu 3’üncü sınıfa gidiyorum. Ben buna benzer bir çerçeveyi Emine Erdoğan'a gönderdim ve çok da mutlu oldum. Ailece sıfır atık projesini destekleyip seviyoruz” diye konuştu.

EMİNE ERDOĞAN PAYLAŞTI

Emine Erdoğan ise sosyal medya hesabından Urfalı Atahan'ın minik hediyesini paylaştı.

Emine Erdoğan, "Güzel yavrum Atahan, hediyen beni çok mutlu etti. Seni gönülden tebrik ediyor, Tayyip dedenle birlikte gözlerinden öpüyoruz." dedi. Atahan'ın geri dönüşüm fikri, Türkiye'nin gündemine oturdu.

UMUDUMUZ YOKTU AMA DÖNÜŞ OLDU

Atahan'ın annesi Meltem Uyaroğlu, Sabah'a yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı'ndan çok kısa sürede dönüş aldıklarını söyledi.

Uyaroğlu, şunları söyledi:

"Oğlum sürekli evde kartonlardan bir şeyler yapmaya çalışıyor. Dondurma çubuklarını da biriktirdi. Sonra bir gün 'bunlardan çerçeve yapmak istiyorum' dedi. O noktada da yardımcı oldum ben de. Daha sonra Emine Hanım'ın hassasiyetini bildiğimiz için ona hediye etmek istedik. Bir mektup yazdık. Bir ay geçmeden telefonumuz çaldı. O kadar kişi arasından bizi mi arayacaklar, açıkçası geri dönüş beklemiyordum. Hiç umudum yoktu. Çok mutlu olduk. Çok kıymetli bir proje için desteğimiz olsun istedik."

DONDURMA YEMEYİ ÇOK SEVİYORDUM

Atahan Uyaroğlu ise "Dondurma yemeyi çok seviyorum, çubuklarını atmak istedim. Bunu yaptık. Çerçevemi Emine Erdoğan'a gönderdim ve çok da mutlu oldum. Babam, Emine Erdoğan'ın Twitter'da paylaşımını gösterdi. Çok sevindim. Sıfır Atık Projesi'ni destekliyoruz." ifadelerini kullandı.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Beşiktaş410+6
4Başakşehir FK510+4
5Eyüpspor59+4
6Samsunspor59+3
7Konyaspor57-1
8Sivasspor57-1
9Antalyaspor57-3
10Göztepe46+2
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ