Gündem

MİT, Jandarma ve USOM'dan ortak operasyon: Siber casusluk ağı çökertildi

Son dakika: MİT, Jandarma, USOM'un ortak operasyonuyla kişisel verileri ele geçirip terör örgütlerine satan siber casusluk ağı çökertildi. Operasyonda 11 kişi tutuklandı, bazı internet sitelerinin ise kapatıldığı öğrenildi.

MİT, Jandarma ve USOM'dan ortak operasyon: Siber casusluk ağı çökertildi
13-08-2024 10:08
Google News

ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

SON DAKİKA HABERİ: MİT, Jandarma ve  Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin (USOM) ortak operasyonuyla siber casusluk ağı çökertildi. Operasyon kapsamında 11 kişinin yakalandığı açıklandı. Siber casusluk ağının ele geçirdiği kişisel verileri terör örgütlerine verdiği tespit edildi.

MİT, JANDARMA VE USOM DEVREYE GİRDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile birlikte bir siber casusluk şebekesine yönelik ortak bir operasyon düzenlendi. Operasyonda 11 kişi yakalandı. 

VERİLERİ TERÖR ÖRGÜTLERİYLE PAYLAŞMIŞLAR

MİT'in elde ettiği istihbarata göre; yurtdışı uzantıları da olan siber casusluk ağının birçok ülkeden ele geçirdikleri kişisel verileri terör örgütleri dâhil, talep eden herkesle paylaştığı tespit edildi. MİT'in uzun süren takibi sonrasında casusluk şebekesinin, özellikle terör örgütleri için hayati önem taşıyan bilgileri sağladığı ortaya çıktı.

İNTERNET SİTELERİ KAPATILDI

Operasyon kapsamında, örgüt üyeleri tutuklanarak cezaevine gönderilirken çok sayıda internet sitesinin de erişime kapatıldığı belirtildi.

Gizlilik kararı olan soruşturma ile ilgili çalışmaların detaylı şekilde sürdürülmekte olduğu kaydediliyor. Operasyon kapsamında ele geçirilen veriler ise titizlikle incelenmeye devam ediyor.

MİT'TEN SİBER CASUSLUKLA MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI

MİT, operasyona ilişkin yaptığı açıklamada siber casusluk suçlarına yönelik mücadelenin devam edeceğini kaydederken; yurt dışı bağlantılarının da mercek altına alındığını kaydetti. MİT'in açıklaması şu şekilde;

"Son derece kritik öneme sahip olan kişisel verilerin korunmasına karşı MİT, siber casusluk operasyonlarını genişleterek sürdürecektir. Casusluk ağına karşı yapılan operasyonlar sadece Türkiye ile sınırlı kalmayıp, yurt dışındaki bağlantıları da mercek altına alınacaktır. Milli İstihbarat Teşkilatı, Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit eden her türlü faaliyete karşı caydırıcı ve önleyici tedbirleri kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir." 

#ESHAHABER.COM.TR


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ