Gündem

Muhalefet ve Alman basınının yeni yasa için çifte standardı! Asırlık Abdülhamid sancısı

Haber 7 - Türkiye'de 'Dezenformasyonla Mücadele Yasası' için geri sayım devam ederken, Alman medya kuruluşu Deutsche Welle'de görev yapan Banu Güven, söz konusu yasayı karalama adına 'dezenformasyona' başvurdu.

Muhalefet ve Alman basınının yeni yasa için çifte standardı! Asırlık Abdülhamid sancısı
20-06-2022 15:29
Google News

Sosyal medyada kamunun güvenliğini korumak, doğru bilgiyi ulaştırma ve her türlü manipülasyonları engellemek adına TBMM'den geçmesi beklenen 'Dezenformasyon Yasası', muhalefet ve dış basının ağız birliği ile kirli algı operasyonlarıyla karşı karşıya kaldı.

DW'DEN ÇİFTE STANDART 

Alman menşeili DW Türkçe'de görev yapan Banu Güven, daha önce Almanya'da da yasalaşan sosyal medya yasasını görmezden gelerek Türkiye'de bilgi kirliliği ve yalan haberle mücadele adına gerçekleştirilmesi beklenen uygulamayı karalamaya kalktı.

Türkiye'de muhalefet ile birlikte ağız birliği yaparak her türlü manipülasyon ve algı operasyonunun içerisinde yer alan DW'de konuşan Güven "Mesela 2023 seçimlerinde şaibe var demek, ya da iktidardakilerin mal varlıklarıyla ilgili haber yapmak, yeni yasayla suç olarak değerlendirilebilir" dedi.

ALGI YAPARKEN İTİRAFTA BULUNDU

Güven, bu sözleriyle daha önce seçim döneminde ortaya atılan 'yalan haberlerin',  iktidar üyeleri ve aileleriyle ilgili ortaya atılan 'çirkin iftiraların' artık yapılamayacağını ima etti ve dezenformasyon yasasının ne kadar gerekli olduğunu, istemeden de olsa gün yüzüne çıkardı. 

ASIRLIK ABDÜLHAMİD SANCISI

Dezenformasyon yasasını 'Sansür yasası' olarak lanse eden Güven, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ın daha önce Sultan 2. Abdülhamid ile ilgili söylediği 'İstibdad' söylemini de tekrarlayarak çirkin bir benzetmede bulundu.

Abdülhamid hakkındaki sözlerini yineleyen Akşener'den Erdoğan'a çirkin benzetme!Abdülhamid hakkındaki sözlerini yineleyen Akşener'den Erdoğan'a çirkin benzetme!