Politika

Muhaliflerin 'İzmir'de ormanlık alanlar imara açıldı' haberi yalanlandı

'İzmir'de ormanlık alanlar imara açıldı' iddialarını yalanlayan AK Partili Hamza Dağ, '2020'de yaşanan İzmir Depremi’nin ardından yeni ve güvenli konutlar inşa edilmek üzere söz konusu alan orman vasfından o yıl çıkarılmıştır.' dedi.

Muhaliflerin 'İzmir'de ormanlık alanlar imara açıldı' haberi yalanlandı
02-09-2024 22:07
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İzmir’in Bayraklı ilçesindeki 375 hektarlık alanla ilgili yeni bir düzenleme yapılmış ve bölgenin orman sınırları güncellenmişti.

Muhalefete yakınlığıyla bilinen bazı internet haber sitelerinin "Yanan alanlar imara açıldı" iddialarının sahte olduğunu dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, kararla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kronik muhalifler ve onların patolojik medya uzantıları “İzmir’de yanan alanlar imara açıldı” yalanını yine, yeni, yeniden dolaşıma sokmuşlar.

Böyle bir durum söz konusu olmamıştır. 2020’de yaşanan İzmir Depremi’nin ardından yeni ve güvenli konutlar inşa edilmek üzere söz konusu…

— HAMZA DAĞ (@avhamzadag) September 2, 2024

"KRONİK MUHALİFLER VE ONLARIN PATOLOJİK MEDYA UZANTILARI..."

Dağ’ın sosyal medya hesabından paylaştığı açıklaması şöyle:

"Kronik muhalifler ve onların patolojik medya uzantıları 'İzmir’de yanan alanlar imara açıldı' yalanını yine, yeni, yeniden dolaşıma sokmuşlar.

DEPREM KONUTLARI İÇİN ALAN AÇILDI

Böyle bir durum söz konusu olmamıştır. 2020’de yaşanan İzmir Depremi’nin ardından yeni ve güvenli konutlar inşa edilmek üzere söz konusu alan orman vasfından o yıl çıkarılmıştır.   

Danıştay tarafından usuldeki eksiklikler sebebiyle iptal edilen karar aynı bölge için eksiklikler giderildikten sonra tekrar resmi gazetede yayınlanmıştır.

KARAR YANGINDAN ÖNCE ALINDI

Yani Bayraklı ilçemizdeki alan için alınan bu karar, yaşadığımız son orman yangınından önce alınmıştır.

Bununla birlikte; orman vasfından çıkarılan arazinin iki katı kadar bir arazi, ağaçlandırılmak üzere Orman Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti, deprem, sel, yangın gibi afetler sonrası gösterdiği özveri ile vatandaşa 'Başımıza bu felaket geldi ama hükümet bizi mağdur etmez' güvenini yaptıklarıyla vermiştir. Bu noktada millet nezdinde rüştünü ispatlamıştır.

AK Parti döneminde Türkiye, Avrupa’nın en fazla ağaçlandırma yapan ülkesi hüviyeti kazanmıştır.

Peki ya bu yalanları ortaya atanlar, onları besleyenler ve siyaseti bu yalan batağında boğma arzusunda olanlar ne yapmıştır? 

KOCA BİR HİÇ!

Deprem için çivi çakmaz, yangın sonrası fidan dikmez, selin ardından yollar kuruyana dek kendilerini göstermezler. Asırlık ağaçları katleder, sessizliğe gömülürler. Körfez’de balıkların ölümüne sebep olurlar. Suçu balıklara atarlar.

Biz yaralarımızı sarar, her felaketten sonra şehrimizi ayağa kaldırır, hemşehrilerimizi mağdur etmeyiz. Siz gölge etmeyin, başka ihsan istemeyiz."

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray412+11
2Fenerbahçe410+9
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş39+6
5Eyüpspor48+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Göztepe46+2
9Samsunspor46+1
10Kasımpaşa450
11Antalyaspor44-4
12Çaykur Rizespor54-10
13Gaziantep FK33-1
14Bodrum FK53-5
15Trabzonspor220
16Alanyaspor42-5
17Kayserispor21-1
18Hatayspor41-5
19Adana Demirspor41-6
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ