Gündem

Naci Görür'den yeni uyarı: 2 bölgeyi işaret etti: Her an büyük bir deprem olabilir

Son dakika haberi: Türkiye bir deprem ülkesi olması nedeniyle hemen hemen hergün birkaç deprem haberi geliyor. Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, iki bölgeyi işaret ederek uyarılarda bulundu.

Naci Görür'den yeni uyarı: 2 bölgeyi işaret etti: Her an büyük bir deprem olabilir
24-07-2024 11:17
24-07-2024 11:33
Google News

Son olarak pazartesi günü Çanakkale Ezine'de 4,7 büyüklüğünde deprem oldu. Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarılar var. Buna göre, Bingöl Karlıova ve Kıbrıs çevresinde yeni depremler olabilir. NTV'ye değerlendirmelerde bulunan Görür, yıkıcı depremin kuzeyde beklendiğini duyurdu.

YIKICI BÜYÜK BİR DEPREM OLABİLİR

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür Bingöl'den başlayıp Erzincan'a kadar devam eden Yedisuyu fayının büyük bir deprem üretebileceğinin uyarısının yaptı.



"En çekindiğimiz yer Bingöl Karlıova'dan başlayıp Erzincan'a kadar devam eden Yedisu." diye konuşan Görür, bu fayın en son 1794 yılında deprem olduğunu ve 250 senede bir de deprem ürettiğini vuguladı.

Görür, 6 Şubat depremlerinden sonra bu faya stres bindiğini de düşündüklerini dile getirdi.



HELEN FAYI

Görür, Ege ve Akdeniz'i ilgilendiren Helen yayının da her an şiddetli bir deprem üretebileceğini vurguladı. Helen Kıbrıs yayının tehlikeli olduğundan bahseden Görür, "Antalya Datça, güneyinden geçer. Uzun zamandır orada deprem olmuyor." dedi.

Görür, şöyle devam etti:

"Rodos Girit güneyde her gün deprem oluyor. Burada günün birinde büyük deprem olabilir Tıpkı Helen Bıbrıs yayının 1856 senedinde 9'un üzerinde deprem ürettiği gibi. Üretiği depremin şiddeti nerdeyse 12'ye varıyor. Kıbrıs'ı yok etmiş."

MARMARA UYARISI

Görür, Marmara'da büyük bir deprem beklendiğini de hatırlatıp "Asıl yıkıcı depremi kuzey kolda bekliyoruz." dedi.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ