Gündem

Nacir Görür yüzde vererek uyardı! 7 ve üzeri deprem uyarısı

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremiyle ilgili, önemli açıklamalarda bulundu. Görür, 'Bugün zaten 25 senesi geçti. Yani yazı tura atsan yüzde 50. Bu muazzam bir olasılık' dedi.

Nacir Görür yüzde vererek uyardı! 7 ve üzeri deprem uyarısı
09-08-2024 02:07
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Türkiye'nin fay hatlarında son günlerde hareketlilik arttı. Deprem bilimciler, hemen hemen her gün diri fay hatlarına ilişkin uyarılarda bulunuyor. Adana'da dün gerçekleşen 4.6, 4.5 ve 4 büyüklüğündeki depremleri Akdeniz'deki 4.9'luk deprem izledi. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür Habertürk canlı yayınında, Adana'daki 3 depremi değerlendirirken fay hatlarına ilişkin yeni uyarılarda bulundu.

Adana'da peş peşe üç depremAdana'da peş peşe üç deprem

Deprem uzmanı Sözbilir, 9 kenti işaret ederek uyardı! Deprem uzmanı Sözbilir, 9 kenti işaret ederek uyardı!

"DEPREM OLABİLİR"

"Deprem fırtınası demek için bir neden yok" diyen Görür, "Yalnız birer dakika arayla 3 tane deprem meydana geldi. Adana havzasında bir deprem olabileceğini düşünüyoruz. Sebebi de Doğu Anadolu fayı. Yani Bingöl-Karlıova'dan başlayıp Kahramanmaraş'a kadar gelen Doğu Anadolu Fayı. Kahramanmaraş üzerinden de Batı'ya doğru, oradan da Adana havasına doğru saçaklanmakta" ifadelerini kullandı.

Bursa depremi neyin habercisi? Naci Görür Büyük Deprem İçin UyardıBursa depremi neyin habercisi? Naci Görür Büyük Deprem İçin Uyardı

"BELİRLİ ÖLÇÜDE DEPREM BEKLİYORUZ"

Adana'da bir deprem bekledikleri uyarısını yapan Görür, "Doğu Anadolu'nun Hatay'a kadar olan kısmı Doğu Anadolu Fayı değil; o Ölü Deniz Fayı'dır. Bingöl Karlıova'dan başlayan önce Elazığ depremini üreten ondan sonra Malatya, Kahramanmaraş depremi ve o depremin açığa çıkarttığı büyük enerjinin bir kısmının Adana havzasına transfer edildiğini düşünüyoruz. Dolasıyla Adana havzasında belirli ölçüde deprem bekliyoruz" diye konuştu.

Naci Görür'den yeni uyarı: 2 bölgeyi işaret etti: Her an büyük bir deprem olabilirNaci Görür'den yeni uyarı: 2 bölgeyi işaret etti: Her an büyük bir deprem olabilir

MARMARA'YA 7 VE ÜZERİ UYARISI

Olası büyük Marmara depremiyle ilgili de çarpıcı uyarılarda bulunan Görür, şunları kaydetti:

"ABD'li bilim adamları liderliğindeki bir ekip 2000 yılında bir araştırma yaptılar. Daha 3,4 ay önce bu çalışmayı revize etti; 1999'dan hemen sonra her an olmak kaydıyla Marmara Bölgesi'nin 7 veya üzerinde bir depremle karşılaşması yüzde 47'dir. Daha önce yüzde 64'tü. Bunun dediği 30 yıl içerisinde olma olasılığı yüzde 47. Bugün zaten 25 senesi geçti. Yani yazı tura atsan yüzde 50. Bu muazzam bir olasılık. Dolasıyla tabiat ve bilim bize her şeyi söylediği halde neden bu kadar yavaşız. Ben bunu anlayamıyorum."

 

 

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ