Politika

Namaz, hac, sahabe, mezhep... 7'li koalisyonda dindarlık yarışı

İslam'a mesafeli tutumuyla bilinen CHP'nin oluşturduğu 7'li koalisyon masasında seçim yaklaştıkça her liderden dindarlık açıklamaları yükseliyor. Muhalefetin kronikleşen 'dinin siyasete alet edildiği' söylemi ise oy için yerle bir ediliyor.

Namaz, hac, sahabe, mezhep...  7'li koalisyonda dindarlık yarışı
25-04-2023 12:03
Google News

HABER7

Laiklik argümanıyla din işlerinin devlet işlerinden ayrılmasını savunan CHP öncülüğündeki 7’li koalisyon masası, seçim yaklaştıkça İslami kisveye bürünüyor. Normal zamanlarında LGBT’li eşcinsellere hak tanınacağını ilan eden, İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden imzalayacaklarını açıklayan, Kur’an eğitimine “ortaçağ karanlığı” diyen milletvekilini yeniden aday yapan, içkiden alınan vergiyi indireceğini vaat olarak sunan 7’li koalisyon paydaşları, son 10 günde hep İslami konulardaki çıkışlarıyla gündeme geldi.

7’li koalisyon liderleri; mübarek Kadir Gecesi’nde adeta vaaz verdi, Osmanlı başkenti Edirne’de cami ziyaret etti, 5 vakit namaz kıldığını öne sürdü, kimi Alevi, kimi Sünni olduğunu ilan etti…

İşte “ben daha Müslümanım” diye yarışan Millet İttifakı liderlerinin son 10 günlük performansı:

BU DEFA AYAKKABISINI ÇIKARDI

CHP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Nisan’da Edirne’de cami ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, Osmanlı döneminde inşa edilen ve içerisindeki hat yazılarıyla ünlü Eski Cami’yi gezdi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Platformu'nun iftar etkinliğinde, üzerinde namaz kılınan seccadeye ayakkabısıyla basmıştı. Kılıçdaroğlu, tepkiler üzerine özür dilemişti.

MASANIN GÜNDEMİ MEZHEP

CHP lideri Kılıçdaroğlu 20 Nisan’da “Alevi” etiketiyle paylaştığı videoda “Ben Aleviyim, Hak-Muhammed-Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslümanım” dedi.