Yetişkin bir kişinin gün içinde kilosuna orantılı bir şekilde 1.5 ile 3 litre arasında su tüketmesi gerekiyor. Vücudun en temel ihtiyaçlarından biri olan suyu, eğer yeteri kadar tüketmediğimiz takdirde bazı sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor.
İşte birçok hastalığa neden olan susuzluğun belirtileri...İdrar yolları hastalıkları
Belirlenen su miktarı gün içinde dengeli ve düzenli bir şekilde tüketen insanlar günlük olarak 6-7 defa lavaboya çıkarlar. Fakat az su tüketen insanlarda bu sayı 3-4 ile sınırlı kalır. Bu sebeple idrar renginde değişimler, idrar yollarında rahatsızlıklar ortaya çıkar.
Aktivitelerde kısıtlanma
Günlük olarak yeterli miktarda su içmek metabolizma ile birlikte organların çalışmasını sağlayacağından yapılacak olan aktivitelerde hızlı ve basit bir şekilde olacaktır. Fakat su içmeyen insanlarda merdiven çıkmak bile zor bir hale gelir.
Yorgunluk, halsizlik
Vücudun gerekli olan oksijen ihtiyacını karşılamaya destek olan su, düzenli bir şekilde tüketilmediği zaman vücudun enerji seviyesinde düşüş yaşanacağından halsizlik, yorgunluk gibi durumlar meydana gelir.
Bağırsak sorunları
Metabolizmayı canlı tutup, bağırsakların hızlı ve düzenli bir şekilde çalışmasına destek olan su, yeteri kadar tüketilmediği taktirde bağırsak işlevselliğini kaybedeceğinden kabızlık gibi rahatsızlıklar yaşanır.
Yıpranmış ve kuru cilt
Cildin doğal bir şekilde yağ üretimine destek olup, nem dengesini korumayla görevli olan su, tüketimi azaltıldığı zaman ciltte kuruluk, nem kaybı, solgunluk gibi durumlar ortaya çıkar. Bunun yanı sıra kuruyan ciltte zamanla sivilce ve akne oluşumu da kendini gösterir.
Baş ağrısı
Düzenli bir şekilde su tüketmek vücudun kan akışına destek olacağı için eğer su tüketimi günlük olarak yeteri kadar tüketilmezse vücut kan dolaşımını yavaşlatır ve şiddetli bir şekilde baş ağrıları yaşanır.
Editor : Esha Haber