Yaşam

Nohutlu analı kızlı çorba tarifi: Analı kızlı çorba tarifinin tüm püf noktaları!

MasterChef All Star yarışmasında birbirinden lezzetli yemekler denenmeye devam ediliyor. Bu bölümün favorisi olan analı kızlı çorba izleyenlerin iştahını kabarttı! Türk mutfağının sevilen lezzeti analı kızlı çorba nasıl yapılır?

Nohutlu analı kızlı çorba tarifi: Analı kızlı çorba tarifinin tüm püf noktaları!
25-07-2024 12:17
Google News

Türk mutfağında yeri oldukça mühim olan analı kızlı tarifi, ister çorba olarak isterseniz de ana yemek olarak sofralarda yerini alabilecek şahane bir tarif. Peki, analı kızlı nasıl yapılır? Tüm püf noktalarıyla analı kızlı tarifinin yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeleri ve tüm püf noktaları...

ANALI KIZLI TARİFİ

MALZEMELER:

Bulguru için:

2 su bardağı bulgur

1 su bardağı irmik

Yarım su bardağı un

1 tane yumurta

1 yemek kaşığı domates salçası

Karabiber

Tuz

Islatmak için:

Sıcak su

İç harcı için:

300 gr orta yağlı kıyma

3 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı tuz

Çorbası için:

1 su bardağı haşlanmış nohut

300 gr kuş başı et

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı kuru nane

1 limonun suyu

ANALI KIZLI ÇORBA TARİFİNİN YAPILIŞI

Bulgur ve irmiği birbiri ile karıştırıp üstünü hafif geçecek şekilde sıcak su ekleyelim

Bulgur şişene kadar kapağını kapatıp bekleyelim. Bu esnada iç harcı için kıymayı tavaya alıp kendi yağında kavurmaya başlayalım.

Sonra küp küp doğranmış soğanları ve yağı ekleyip soğan koyulaşana kadar kavuralım.

En son baharatları ekleyip hepsini karıştıralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Bulgur hazır olunca diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğuralım ve ana köfteler için hamurdan ufak beze parçaları koparıp içli köfte formunda hazırlayalım.

İçine iç harcı ekleyip kapatalım. Aman çok büyük olmamasına dikkat! Misket büyüklüğünde olması yeterli.

Çorba için nohut ve eti tuz ekleyip düdüklüde haşlamaya başlayın. Çorba için tencereye küp doğranmış soğan koyup yağda pembeleşene kadar kavurun.

Salça ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra kuru naneyi ekleyip tekrar kavurun.

Nohut ve eti de ekleyin limon suyunu ve et suyunu da ilave edin su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyin. Köfteler suyun yüzeyine çıkınca pişmiş anlamına gelmektedir.

Ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun!


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ