Spor

Odise Roshi kimdir?

Haber 7 - Geçtiğimiz sezon TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluk yaşayıp TFF 1. Lig'e yükselen Sakaryaspor, yaz transfer sezonunda Arnavutluk çıkışlı Odise Roshi'yi renklerine bağladı. Sağ kanat, forvet arkası ve sol kanatta oynayabilen Roshi'nin milli takım geçmişi de bulu

Odise Roshi kimdir?
22-06-2022 18:59
Google News

Sezon öncesinde teknik direktörlük koltuğuna İlker Püren'i getiren Sakaryaspor, yaz transfer sezonunun açılmasıyla beraber oyuncu alımına başladı. Kulübün sosyal medya adresinde yapılan paylaşımda Odise Roshi'nin takıma katıldığı duyuruldu. 14 yıl önce profesyonel futbol kariyerine başlayan oyuncu, Sakarya ile 2 yıllık mukavele yaptı. Peki, Odise Roshi kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, tecrübeli hücum oyuncusunun kariyeri ve istatistikleri...

Gustavo Scarpa kimdir?Gustavo Scarpa kimdir?

ODİSE ROSHİ'NİN BİYOGRAFİSİ

Odise Roshi, 22 Mayıs 1991'de Arnavutluk'un güneybatısındaki kenti Fier'de dünyaya geldi. Haziran 2022 itibariyle 31 yaşındadır. 2008'de 17 yaşındayken profesyonel futbola adım atan Roshi, 14 yıldır kariyerini sürdürüyor. Sağ kanat, forvet arkası ve sol kanatta oynayabiliyor. Odise, 22 Haziran Salı günü TFF 1. Lig ekiplerinden Sakaryaspor ile 2 yıllık kontrat imzaladı.

Henüz altyapıda oynarken Arnavutluk'ta büyük popülariteye ulaşan Odise Roshi, 2008'de FK Apolonia ile profesyonel sözleşme imzaladı. Aynı zamanda Apolonia'nın altyapısında yetişen futbolcu, ilk sezonunda 4 kez fileleri sarstı. Henüz 17 yaşında olmasına karşın gol yollarındaki verimliliği Flamurtari'nin dikkatini çekti.

Odise Roshi

Temmuz 2009'da Flamurtari ile anlaşmaya varan Roshi, iki yıl içerisinde 9 gole katkı sağlarken genç yaştaki başarısıyla Almanya Bundesliga ekiplerinin radarına girdi. 19 yaşında milli formayı sırtına geçiren Roshi, aynı yıl FC Köln'e bedelsiz olarak transfer oldu.

Bundesliga'daki ilk yılında 20 kez forma şansı bulmasına karşın sadece 1 kez gol atıp, 1 de asistle sezonu tamamladı. Köln teknik heyeti, Arnavutluk çıkışlı futbolcunun Bundesliga düzeyinde olmadığını düşünüp FSV Frankfurt'a bir sezonluğuna kiraladı.

FSV Frankfurt'la Bundesliga 2'de mücadele eden Roshi, 2012-13 sezonunu 2 gol, 1 asistle kapattı. Sezon sonu Köln'e dönen futbolcu, 1 milyon Euro'dan 600 bin Euro bandına gerilemişti. Köln de aynı dönem bedelsiz olarak Roshi'yi FSV Frankfurt'a gönderdi.

Sakaryaspor, Arnavut futbolcu Odise Roshi ile anlaştıSakaryaspor, Arnavut futbolcu Odise Roshi ile anlaştı

2013'ten 2015'e kadar FSV Frankfurt'un formasını terletti. 2013-14 sezonunda 1 gol, 3 asist, 2014-15 sezonunda da 3 gol, 2 asist yaptı. Değer kaybı devam edince sezon sonu Hırvatistan temsilcisi HNK Rijeka ile mukavele imzaladı.

2015-16 sezonunda Rijeka ile Hırvatistan Ligi'nde, Hırvatistan Kupası'nda ve Avrupa Ligi Elemelerinde forma giydi. Sezon genelinde 25 maça çıkarken 2 gol, 1 asist yapabildi.

Ertesi sezon Rusya Premier Ligi ekiplerinden Terek Grozny 500 bin Euro ödeme yaparak Odise'nin bonservisini aldı. 5 yıl boyunca aynı ekipte forma giydi.

RUSYA'DA ÇIKIŞ YAPTI

Rusya'daki ilk sezonunda 1 gol, 5 asist; ikinci sezonunda 1 gol, 3 asist, üçüncü sezonunu sıfır verimlilik, dördüncü yılı 8 gol, 2 asistle tamamladı. Bu sezon, aynı zamanda kariyerinin en verimli sezonuydu. Değeri yeniden 1 milyon Euro bandına yükselmişti.

Roshi, 6'ncı yılında Macaristan ekibi Diosygory'e kiralandı. Sonraki sezonda da bedelsiz olarak TFF 1. Lig ekibi Boluspor'la kontrat yaptı. Bolu ile bir yıllık kontrat imzalayan futbolcu, TFF 1. Lig'deki ilk sezonunda 28 maça çıkarken 1 gol atıp 2 asist yaptı.

Odise Roshi, Sakaryaspor

Arnavutluklu futbolcu Bolu ile kontrat yenilemeyince devreye Sakaryaspor girdi. 22 Haziran Çarşamba günü Sakarya'ya gelen futbolcu, kendisini 2 yıllığına Yeşil-Siyahlılara bağlayan kontratı imzaladı.

Odise Roshi, kulüp kariyeri boyunca 305 maça çıkarken 31 gol atıp 22 asist yaptı. Aynı zamanda 68 kez milli maça çıkan oyuncu 5 kez gol sevinci yaşadı.