Politika

Önder Sav'dan, canlı yayında itiraf! Kılıçdaroğlu'na çağrı! Kaset iddialarına yanıt

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde hezimete uğrayan CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na müteveccih aşırı kaba açıklamalarda bulundu. Sav, Kılıçdaroğlu'na 'Eğmeden bükmeden istifa etmesi gerekir' dedi.

Önder Sav'dan, canlı yayında itiraf! Kılıçdaroğlu'na çağrı! Kaset iddialarına yanıt
28-07-2023 22:03
Google News

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav Habertürk TV'de katılmış olduğu canlı yayınında 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden hezimete uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'ye müteveccih Sert açıklamalarda bulundu. CHP'nin 10 yılda birlikte rüşvet boyu tarz alamadığını kail Sav, Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısında bulundu.

Önder Sav'dan, canlı yayında itiraf! Kılıçdaroğlu'na çağrı! Kaset iddialarına yanıt

"KILIÇDAROĞLU İSTİFA ETMELİ"

Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısında mevcut Sav, "Ben CHP'nin hırpalanmasını, yaralanmasını istemem. Sayın Kılıçdaroğlu 3 yıldan birlikte tomar fariza yapamayacağı için, yapılması müstelzim Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi, Parti Meclisi'nin umumi reis bey yardımcılarından bir tanesini seçmece 45 güneş zarfında umumi kurula gitmesi gerekir. Hukuk dolanılarak siyasa olmaz. Hukuk her neyse onun çerçevesinde iktisap etmek durumundayız. Benim derdim Kılıçdaroğlu değil. Bunun hakeza bitmeme etmesi partiyi yaralar. Hukuki yollara gidilir, gidilmez, tartışılır. Partinin o noktaya gelmesini istemem. Genel reis bey zımnında tartışılır bir hale gelmesini istemem. Genel başkanın değişememesi niteleyerek birlikte obje yok. Üstüste partinin muvaffakiyetsizliğinde umumi reis bey kendisine durmuş bulunan siyasa insanın hakikatı görüp gereğini yapması icap ettiğini düşünüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu istifa eder, 45 güneş zarfında fırka kurultaya gider. İstiyorsa gine sözlü olur, orada birlikte başağrısı yok. 25 Temmuz 2020'de birleşen kongre delegeleri sayın Kılıçdaroğlu'nu şişman genellikle seçtiler. Aynı delegenin şişman çoğunluğu halen kongre delegesi kendisine fariza meydana getirecek durumundadır." dedi.

"EN UYGUN İSİM İMAMOĞLU'YDU"

Sayın umumi reis bey 'kayıp mevcut fakat liyakatsiz sayılmayız' niteleyerek tabir kullandı. İnsanların dem arak zarfında oy toplamaya çabaladıkları seçme kazanılamadı. O seçimden sonradan ağlayan aşırı insanlarımız oldu. Ben birlikte numara seçimde kazanabilir, fakat ikinci seçime kalırsa kazanamaz niteleyerek düşünüyordum. Benim Kılıçdaroğlu ile tartışmam gayz ve hiddet değildir. Adaylık dair 1 yıl derece ilk whatsapp paylaşımında 'elbette birlikte umumi başkanın cumhur reisi talibi iktisap etmek istemesinden saf birlikte obje yoktur. Eğer kendisinden elan güzel oy alacağı memul insanoğlu mevcut ise umumi başkanın rolü onun önünü açmaktır' demiştim. O olmadı. O günün koşullarında İmamoğlu uygundu fakat onun da davaları vardı. Güya ego Ankara'daki büromda sayın İmamoğlu lehine toplantılar yapıyormuşum. Bu akrep yalan. Bir kat ego Antalya'da yaşıyorum.

KILIÇDAROĞLU'NU NASIL GENEL BAŞKANLIĞA GETİRDİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Başkanlığı'na getirebilmek düşüncesince sözlü olmadığını kail Sav, "Deniz Bey'in istifa kararından sonradan partide şişman birlikte ağız dalaşı başladı. Kurultaya 12 güneş kaldığında örgütün ağırlıklı görüşü benim üzerimdeydi. Ben onlara '10 yılı birlikte tomar umumi kâtiplik yaptım. 4 şişman umumi ve evcil seçme yaşadık. Partililer, 'Belli bölgelere gelemeyişimizin nedeni kendisine beni görmüştür. niteleyerek reddettim. Değişim benle mümkün mu niteleyerek düşünürken CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu 'bana siz sözlü olun' dedi. Deniz Baykal ile ahir görüşmemizde baştan umumi reis bey olma hevesini hissediyorduk. Fakat arkadaşlarımız Deniz Bey'i adaylığa makul ve müstahak görmediler. Ben de Kılıçdaroğlu'nu önerdim. Çünkü o süreçte göstergeç kanallarında popülerdi ve benden birlikte tomar alkış alıyordu." ifadelerini kullandı.

KASET KUMPASINA İLİŞKİN: OPERASYONUN UYDUSU HALİNE GELDİM

Önder Sav'dan Mehmet Sevigen'in iddialarına müteveccih ise, "Kemal Bey'in vürut projesinin uydusu biçimine geldim Kılıçdaroğlu ile yaptığım görüşmede, Baykal'a sözlü olmadığını söylemesini istedim zira işler bozulabilirdi. Kılıçdaroğlu ile Kızılay'da buluştuk ve ego orada işi şekillendirdim. 'Sen bana öneri etmiştin ego de sana ediyorum' niteleyerek kandırma ettim. Mehmet Sevigen, benim ve Ali Topuz'un bu işi tezgahladığımızı iddia etti. İşin on paralık özü yok. Ali Topuz'un bu vakada dahli yok. Kemal Bey ile benim aramda gelişti. Kemal Bey'in gelişi projedir diyenlere öfkelendim. Ben bu operasyonun uydusu biçimine geldim. Akli melekelerim neyi gerektiriyorsa onu yaptım. Hiç de bu mevzulara takılmadım. Birkaç ay sonradan da Kemal Bey'in iş tutuş tarzıyla benim tavrım örtüşmedi." şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER7.COM


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ