Gündem

Ordu Valisi Tuncay Sonel'den "güreş ağalığı" açıklaması

Haber 7 - Ordu Valisi Tuncay Sonel, bazı basın yayın organlarında hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Ordu Valisi Tuncay Sonel'den
14-07-2022 02:09
Google News

Vali Sonel, yazılı açıklamasında, 11 Temmuz'da Korgan ilçesinde düzenlenen geleneksel 64. Orman Gülü Kültür ve Sanat Festivali Yağlı Güreş Müsabakaları'nda ağalık yarışması düzenlendiğini ve bu yarışmaya birçok iş insanının katıldığını belirtti.

Bayramın 3. günü Korgan İlçemizde Geleneksel 64. Orman Gülü Kültür ve Sanat Festivali Yağlı Güreş Müsabakalarında;
Bir çekişmenin tatlı giden gelenekselliği ve yaylada bulunan binlerce insanımızın huzurunu bozacağı düşünüldüğü için gereğini yaptık. pic.twitter.com/4TOO2xwbmn

Tuncay Sonel (@tuncaysonel) July 13, 2022

Ağalık yarışmasında kazanan iş insanının miktarın çok yüksek ve ödeyemeyecek durumda olduğunu ifade etmesi üzerine bir anlaşmazlık yaşandığını anlatan Vali Sonel, şunları kaydetti:

"Bir çekişmenin tatlı giden gelenekselliği bozacağı düşünüldüğü için binlerce vatandaşımızın olduğu bir ortamda huzurun bozulmaması adına müdahale ederek sembolik olarak ağalık alınıp kaymakamımıza devredilmiştir. Bunun için herhangi bir bedel ödenmemiş olup sadece 1 milyon lira, Korgan halkının hizmetlerine sunulmak üzere ilçeye yatırım planlanması değerlendirilmiştir. Bu meselenin 'Para verdi ağa oldu.' şeklinde yansıtılmasının gerçeklikle alakası yoktur. İlimizde huzurlu ve güzel geçen bu bayramda, bu tarz yalan haberlerle bayramın tadını kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur."