Eğitim

ÖSYM Başkanı Ersoy: 25 Ağustos’ta KPSS sonuçlarını ilan edeceğiz

Kamuda işe dönüşmek talip lisans mezunu adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı yaşadı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, '25 Ağustos civarlarında, ağustosun sonuna akıllıcasına imtihan sonuçlarını ilan edeceğiz' dedi.

ÖSYM Başkanı Ersoy: 25 Ağustos’ta KPSS sonuçlarını ilan edeceğiz
29-07-2023 11:32
Google News

Kamu yönetimi, arsıulusal ilişkiler, emek vermek ekonomisi ve sanayi ilişkileri testlerini içeren 2023-KPSS Lisans Alan Bilgisi 1’nci oturumu Ankara'da başladı. Adaylar, KPSS'nin geçmiş oturumu düşüncesince sabahın er saatlerinden itibaren imtihan merkezlerine geldi. Güvenlik kontrolünden geçirilen adaylar, vakit 10.00'a denli okullara alındı. ÖSYM'nin sitesinden aldıkları imtihan antre vesikası ve popülasyon cüzdanları ile imtihan merkezlerine mevrut adaylar, üzerlerindeki metal para, kağıt, peçete, paradigma saati, açacak ve takılarını girişteki emanete konfirmasyon etti.

ÖSYM BAŞKANI ERSOY'DAN ZİYARET

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Bayram Ersoy, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde sınava giren adaylarla birlikte araya geldi. Ersoy, medrese bahçesinde sınava girecek adaylarla hedefleri, tedbir süreçlerine bağlı lakırtı etti. Ersoy, imtihan salonlarını dolaştı ve adaylara başarı dileklerini iletti.

'488 OKULDA SINAVIMIZI YAPIYORUZ'

Daha sonraları matbuat mensuplarına izah işleyen ÖSYM Başkanı Ersoy, 23 Temmuz’da süregelen 6 Ağustos’ta sona erecek bulunan KPSS periyodunu değerlendirdi. Ersoy, "KPSS Alanda, 9 ayrı bölgede mecmu 3 celsede bugün, öğleden sonraları ve erte kazanmak az daha 183 bin 252 adayımız var. Toplamda 488 okulda sınavımızı yapıyoruz, 35 il merkezinde bu imtihanı gerçekleştiriyoruz. 6 bin 600 yöresinde da salonda adaylarımızı sınava alacağız. Toplamda 24 bin yöresinde da görevlimiz bizlere bu imtihanı mıhlı birlikte biçimde yürütülmesi düşüncesince görev ediyorlar" dedi.

ÖYSM namına amaçlarının amme müesseselerinin gereksinim duyan çalışanı gine birlikte amme kurumu bulunan ÖSYM marifetiyle mıhlı ve adaletli birlikte biçimde konumlamak bulunduğunu tamlayan Ersoy, "Şimdiye kadarki proses dobra geçti. Sınavın hepsi itibarıyla 2 milyon 200 bin yöresinde yavuklu bu sınava başvurdu. 25 Ağustos yakınlarında da ağustosun sonuna doğru sınav sonuçlarını ilan edeceğiz ve adaylarımızı beklemiş bulunduğu sonuç daha sonra da devletimizin müesseselerinin talebi üstünde yeğleme ve yerleştirilme işlemlerini tamamlayacağız. Vatana millete hayır olsun, adaylarımıza da başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte taraftan sınavın hukuk, tutum ve maliye testlerini havi 2'nci oturumu ise vakit 15.45'te başlayacak. İşletme, saymanlık ve sayım bilimi testlerinden oluşan 3’ncü ve son seans 30 Temmuz Pazar haset vakit 10.15’te düzenlenecek. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ise (ÖABT) 6 Ağustos'ta yapılacak ve 2023-KPSS süreci son bulacak. 

Kaynak: HABER7.COM


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ