Gündem

'Ötenazi' duyarı kasanlar onlara kör! Çocuklar ölürken köpekleri konuşmak zuldür!

Sokakları terör estiren sahipsiz köpeklerin başıboş dolaşmaya devam etmesini isteyen mama lobisi, yasal düzenlemeye karşı çıkıyor. Hukukçular ve mağdurlar ise yasal düzenlemenin gecikmeden geçmesini talep ediyor.

'Ötenazi' duyarı kasanlar onlara kör! Çocuklar ölürken köpekleri konuşmak zuldür!
13-07-2024 18:57
Google News

Başıboş köpekler nedeniyle sokaklar adeta yürünemeyecek hale geldi

GALERİNİN DEVAMI <p>Başıboş <a href=köpeklerin sokaklarda cirit attığı görüntüler işin ciddiyetini ortaya çıkartıyor. Özellikle büyük kentlerde işlek caddeler de dahil olmak üzere birçok sokak adeta yürünemeyecek hale geldi.

"><p>Köpeklerin saldırıları nedeniyle vatandaşlar işe ve <a href=okula gitmekte güçlük yaşıyor.

"><p>Saldırılar <a href=ağır yaralanmalara ve hatta ölümlere neden olabiliyor.

Şanslı olanların hafif sıyrıklarla kurtulduğu saldırılar vatandaşlarda travmalara sebebiyet veriyor.

"><p><span data-style=AK PARTİ HAREKETE GEÇTİ

Yaşanan bu durum karşısında gerekli adımlar atılmaya başladı. Sokak hayvanları yüzünden tehlikeli hale gelen sokaklar için AK Parti harekete geçti.

"><p>AK Parti, bu <a href=hafta Meclis'te grubu bulunan partilerle bir araya gelecek. Ortak bir karar alınması için çalışma yapılacak.

"><p>CHP ise başıboş sokak köpeklerinin toplatılmasına <a href=karşı çıkıyor. Ülkede yaşanan bu sorunla ilgili çoğunluğun görüşü belli. Ancak bir grup ise köpeklerin insan canını tehdit etmesinden hiç de şikayetçi değil. Bu sebepten dolayı gerekli adımların atılması noktasında tepki gösteriyor.

"><p>Tüm bu gelişmelerin ardında ise sokaklardan <a href=korkunç görüntüler gelmeye devam ediyor.

"><p>Öyle ki; başıboş köpekler, artık sadece insanlar için <a href=değil hayvanlar için de tehlikeli bir boyuta gelmeye başladı.

"><p>Ortalarına aldıkları yavru <a href=köpeği parçalayan sokak köpeklerinin görüntüleri işin vehametini gözler önüne seriyor.

">

Haber7 – ÖZEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen AK Parti, başıboş köpek sorunu ile ilgili kanuni düzenlemeyi Meclis'e getirdi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, saldırgan sokak köpeği tasarısıyla ilgili 17 maddelik kanun teklifinin hazırlandığını belirterek, "Kuduz riski taşıyan, saldırganlaşmış, rehabilite imkanı olmayan sahipsiz köpeklerin uyutulması yani ötenazi kavramını da bu düzenlemede getiriyoruz." açıklamasında bulundu.

YASAL DÜZENLEME RAHATSIZ ETTİ

Güler'in bu açıklaması, bazı çevreleri rahatsız etti. Daha önce başıboş köpek saldırıları nedeniyle ölen onlarca çocuğa sessiz kalan ve atılacak adıma karşı çıkan bir grup, "ötenazi" uygulaması üzerinden ajitasyona başladı. 

Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar ve Avukat Devrim Koçak, yasal düzenleme ile ilgili Haber7'ye önemli açıklamalarda bulundu.

PINAR: ÇOCUKLAR ÖLÜRKEN KÖPEKLERİN KONUŞULMASI ZULDÜR!

Kızı Mahra Melin Pınar'ı başıboş köpeklerin saldırısı sonucu kaybeden ve ardından Güvenli Sokaklar Derneği'ni kurarak mücadele başlatan Murat Pınar, "Biz sokaklarda başıboş köpek isemiyoruz. Çocuklar ölürken köpeklerin konuşulmasından da zul duyuyoruz." dedi.

Başıboş köpeklerin saldırısı sonucu vefat eden Mahra Melin Pınar'ın annesi Derya Pınar ve babası Murat Pınar

ÇOCUKLARIN ÖLÜMÜNÜ MAKUL KAYIP GÖRENLER...

"Çocuklar öldüğünde iyi olmuş diyenler var" diyen Pınar, çocukların hayatını kaybetmesini makul kayıp olarak görenlere sert tepki gösterdi. Pınar, "Çocuklar öldüğünde makul kayıp görenler, iyi olmuş diyenler var. Aynı kişiler kanun değişiklik teklifindeki belli şartlarda ötanazi uygulamasına itiraz ediyor, insanlık dışı buluyorlar." diye konuştu.

ONLARA GÖRE KÖPEKLERİN SOKAKTA KALMASI UĞRUNA TÜM İNSANLAR ÖLEBİLİR

Başıboş köpeklerin sokakta kalmasının hiçbir açıklamasının olamayacağını belirten Pınar, "Doğada her tür, kendi türünü korur. Bunun aksi tek örnek başıboş köpek istismarcısı azgın azınlık herhalde. Onlara göre köpeklerin sokakta başıboş kalması uğruna tüm insanlar ölebilir. Bu düşünce tarzının hukuken, mantıken, dinen, vicdanen, etik olarak hiçbir açıklaması yok!" ifadesinde bulundu.

Hayvanseverlerin teklifine isyan etti! 'Dünya aptal da biz mi akıllıyız?'Hayvanseverlerin teklifine isyan etti! "Dünya aptal da biz mi akıllıyız?"

İNSAN, BİLİNÇSİZ KÖPEKLERE TESLİM EDİLEMEZ

"İnsan eşrefi mahlukattır, hayvanı koruyacak olan insanı, bilinçsiz köpeklere teslim edemeyiz." sözlerini dile getiren Pınar, "Sokak kimse için yaşam alanı olamaz. Köpekler de başıboşluğa terk edilemez. İnsan hayatı herşeyden üstündür ve önce gelir. Devletimizin yanındayız, başıboş köpek sorunu bitmelidir." diye konuştu.

DEVRİM KOÇAK: KANUN, YÜZ BİNLERCE TEMEL İNSAN HAKKINA İHLALİNE SEBEP OLDU

"Yakala-Aşıla-Bırak" yönteminin uygulandığı kanunun yıllardır insan hakları ihlaline neden olduğunu açıklayan Avukat Devrim Koçak, "5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu köpekleri sokaklarda başıboş bırakmak üzere uygulandığı yıllar boyunca binlerce, yüzbinlerce insan hakkı ihlaline sebep olmuştur. Evrensel hukuk kuralları temel insan haklarını dokunulmaz kılıp yücelterek, uluslararası onaylanmış evraklarla koruma altına almıştır." dedi.

KANUN SAPTIRILARAK SUİSTİMAL EDİLDİ

Hayvanları korumak için düzenlenen 5199 sayılı kanunun saptırıldığını belirten Devrim Koçak, "Hayvanların şiddet, eziyet ve kötü muameleden korunması esası ülkemizde saptırılarak sadece evcil hayvanlar özelinde suistimal edilmiş, özellikle köpekler istismar edilerek kazanç kapısı, gelir kaynağı haline getirilmiştir." ifadesinde bulundu.

Türkiye için 'kuduz' uyarısı yapan Almanya’dan 'köpek' ikiyüzlülüğü! Bakın ne yaptılarTürkiye için 'kuduz' uyarısı yapan Almanya’dan 'köpek' ikiyüzlülüğü! Bakın ne yaptılar

KANUN DEĞİŞİKLİĞİ KAÇINILMAZDIR

"Başka hiçbir hayvana tanınmayan ayrıcalıklar köpeklere ama sadece başıboş bırakılan köpeklere tanınmaya çalışılmıştır." diyen Koçak; temel insan hakları, halk sağlığı ve çevrenin korunması için kanun değişikliğinin şart olduğunu kaydetti. Devrim Koçak, "Başıboş bırakılan köpekler sokaklarda terör estirirken istismarcı gruplar tarafından korunmuş, parçalanan, ölen vatandaşlar makul kayıp gibi gösterilmeye çalışılmış hatta gösterilmiştir. Başta insan onuruna ve temel insan haklarına aykırı bu durumun devam etmesi imkanı kalmamıştır. Halk kitleler halinde isyan etmiş, devlet kurumları şikayetlerden başını kaldıramayacak hale gelmiştir. 5199 sayılı Kanun’da temel insan hakları, halk sağlığı ve çevrenin korunması gereği bir değişiklik yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir." dedi.

MEVZUAT, 5199'DAN İBARET DEĞİL

Gösterilen tepkilerin yersiz olduğunu dile getiren Devrim Koçak, şu ifadelerde bulundu:

"Mevzuatı sadece 5199 sayılı Kanundan hayvanı da sadece başıboş köpekten ibaret sanan istismarcı grupların baskıları ve buna sığınan yerel yönetimlerce kanun değişikliğine karşı gösterilen tepki de evrensel hukuk kurallarına ve somut duruma aykırıdır."

Başıboş köpek sorunu için çağrıda bulundu: Meselenin çözümü acısız itlaf!Başıboş köpek sorunu için çağrıda bulundu: Meselenin çözümü acısız itlaf!

ÖTENAZİ ZATEN KANUNLARIMIZDA VAR!

Ötenazinin veterinerlerce uygulandığını dile getiren ve kanunlarda da belirlendiğini belirten Devrim Koçak, sözlerinin devamında şunları söyledi:

"İnsanın olmadığı yerde köpeklerin de yaşayamayacağı aşikardır! Kaldı ki, mevzuatımızda hayvanların öldürülmesini yasaklayan bir sistem yoktur. Her hayvanın öldürülme şartları da kanunlarca belirlenmektedir. Sanki ülkemizde hiçbir hayvan öldürülmüyormuş gibi yapılan açıklamalar safsatadan öteye gitmez."

Vatandaşların Kedi Eros kadar değeri yok mu? 12 günde korkunç bilanço!Vatandaşların Kedi Eros kadar değeri yok mu? 12 günde korkunç bilanço!

TÜRKİYE BU SÖZLEŞMEYİ UYGULAMAYI TAAHHÜT ETMİŞTİR

"Taraf olduğumuz 'Ev Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi' başıboş köpeklerin sayısının rahatsızlık verdiği durumlarda idari bir kararla ötanazi uygulanacağına hükmetmektedir ve ülkemiz de bu sözleşmeyi usulüne uygun olarak onaylayarak kabul etmiş ve uygulamayı taahhüt etmiştir."

KARANTİNA BÖLGESİNDEN KÖPEK KAÇIRAN İSTİSMARCI GRUPLAR BU HÜKÜMLERİ UYGULATMIYOR

"5996 sayılı Kanunda, Kuduz Hastalığı ile Mücadele ve Kuduz Hastalığından Korunma Yönetmeliği’nde de öldürme şartları belirlenmiştir. Ancak sözde hayvansever STK temsilcilerine 'derhal' tekmil veren bazı valiler, belediye başkanları, bu STK'ların direktifleri ile devlet memurları hakkında işlem yapan bazı bakanlık temsilcileri, DKMP müdürlükleri gibi bilerek ya da bilmeden yetkisini ve görevini kötüye kullananlar sebebiyle karantina bölgesinden köpek kaçırma şımarıklığına erdirilen bir takım istismarcı gruplar bu hükümleri dahi uygulatmamaktadır."

Kuryeye adli işlem başlatıldı! Kendisini başıboş köpeklerden korumak suç olduKuryeye adli işlem başlatıldı! Kendisini başıboş köpeklerden korumak suç oldu

Köpekçi Buket ile ilgili olay iddialar! Kasiyerlikten patronluğa...Köpekçi Buket ile ilgili olay iddialar! Kasiyerlikten patronluğa...

ÖTENAZİ FİYATINI VETERİNER HEKİM MESLEK BİRLİKLERİ BELİRLİYOR

"Ötenazinin uygulanmasına engel olunması mevzuatta olmadığı anlamına gelmez. Mevzuatımızda ötanazi kavramı vardır, veteriner hekim meslek birliklerince fiyatı belirlenir ve yayımlanır! Devlet kurumları her gün yüzlerce hayvanın ölüm kararını vermektedir. Köpeği diğer hayvanlardan ayıran hiçbir özellik yoktur!" 

ÇOCUKLAR ÖLÜRKEN KÖPEKLERİ AKLAMAYA ÇALIŞANLAR YASA DEĞİŞİKLİĞİNİ SAPTIRIYOR

Ötenazi kavramının yasalarca mevcut olmasına rağmen kanun değişikliği teklifini saptırıldığına dikkat çeken Koçak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çocuklar ölürken binbir bahane bulup köpekleri aklamaya çalışanların son çırpınışları kanun değişiklik teklifini de saptırmak içindir. Oysaki sokak hayvanları sahipsiz değildir gibi net bir ifade ile devleti ve halkı tehdit edenlerin sahibi oldukları köpekleri adlarına kayıt ettirerek, kontrol altına almaları tüm sorunu çözecektir.

Mevzuatımız temel insan haklarını temin edip korumak üzere şekillendirilmiştir. Anayasamız, taraf olduğumuz uluslararası sözleşmeler ve kanunlarımız insanların insanlık onuruna yakışır şekilde yaşamalarını sağlamayı amaçlar. Hayvan refahını sağlayacak olan da insandır!"

Kuduz olduğu belirlenen başıboş köpeğin saldırısında yaralanan ve 40 gün sonra hayatını kaybeden 8 yaşındaki Hüseyin Erçal

ÖNLENEBİLECEK HER ÖLÜM CİNAYETTİR

"Kısacası çocuk ölümlerini makul kayıp sayanların, ölen çocukları '2 Mete öldü' veya '2-3 çocuk öldü' diyerek küçümseyenlerin, 'Kaç çocuk öldü ki başıboş köpekler yüzünden' gibi insan canını istatistik malzemesi yapanların devri kapanmak zorundadır! Bir ölüm çok ölümdür ve önlenebilecek her ölüm de cinayettir. Çocuklar geleceğimizdir, yaşatmak, korumak zorundayız! Aksi iddialar abesle iştigaldir!"

'REHABİLİTASYON'A İTİRAZ ETMEYEN 'ÖTENAZİ'YE İTİRAZ EDEMEZ

"Kısaca ötanazi kavramının kullanışmasına yapılan eleştiriye değinecek olursak o hususta da saptırmalar yapılmaktadır. Hali hazırda mevzuatta kullanılan bir kavramdır, yeni değildir. Ayrıca 5199 sayılı Kanun’a 2021 yılında 7332 sayılı kanunla eklenen “Rehabilitasyon” kavramı; 'Sahipsiz hayvanların tedavi ve parazit mücadelesinin yapılmasını, aşılanmasını, kısırlaştırılmasını ve dijital kimliklendirme yöntemleriyle işaretlenmesini' ifade eder. Peki rehabilitasyon nedir? En basit tanımı iyileştirme olan rehabilitasyon ile bu tanım ne kadar uyumludur? Bir başıboş köpek bir insana saldırıp parçaladığında hatta öldürdüğünde bu tanıma göre; 'Rehabilitasyon süreci tamamlandı artık saldırmaz' denilebilir mi? Asla! Rehabilitasyon kavramına itiraz etmeyen hiç kimse ötanazi kavramına da itiraz edemez!"

Ocak ayında başıboş köpek tarafından ısırıldıktan sonra kuduz olan ve ölümüne kadar uyutulan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin

‘Köpek terörü’ne FETÖ desteği!‘Köpek terörü’ne FETÖ desteği!

"HİÇBİR İNSANIMIZIN ÖLMESİNE GÖZ YUMULAMAZ"

"Başıboş köpeklerin hatta köpeklerin saldırganlığını önlemek üzere bir rehabilitasyon çalışması yapılabilmesi imkansıza yakındır. Artık hiçbir vatandaşımızın, bilinçsiz köpeklerin istismar edilmek üzere başıboş bırakılması neticesinde yaralanmasına, ölmesine göz yumulamaz!"

"SEVEN SEVDİĞİNİ SAHİPLENİR, SOKAKTA BAŞIBOŞ BIRAKMAZ!"

"Tüm hayvanseverleri başıboş köpekleri sahiplenmeye davet ediyoruz! Toplumda kaos ortamı oluşturmaya çalışan azgın azınlığın aksine, 'Sokak hayvanları sahipsiz değildir' diyen gerçek hayvanseverlerin kendini gösterme, elini taşın altına koyma zamanı gelmiştir. Her ne kadar slogan bir anda 'Sokak hayvanları sahipsiz değildir'den 'Sokaktayım yanımdayım'a döndürülse de sokak hiçbir canlı için yaşam alanı olamaz! Sokağa düşen değer kaybeder. Seven sevdiğini sahiplenir, başıboş sokakta bırakmaz! Gün köpekleri başıboşluktan kurtarma günüdür. Çocuklar ölürken köpekleri konuşmak insanlık onuruna aykırıdır!"


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ