Gündem

Otobüsün saati değişince biletini iptal etti: Kazadan kıl payı kurtuldu!

Ağrı’dan İzmir’e gitmek üzere yola çıkan yolcu otobüsünün Ankara’da kaza yapmasının ardından 9 kişi hayatını kaybetmiş, 27 kişi de yaralanmıştı.

Otobüsün saati değişince biletini iptal etti: Kazadan kıl payı kurtuldu!
10-08-2024 16:02
10-08-2024 18:19
Google News

ESHA HABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

Ankara'da katliam gibi kaza! Görgü tanıkları o anları anlattı

GALERİNİN DEVAMI <p>Türkiye sabah saatlerine felaket bir kazayla uyandı. </p><p>Saat 05.00 sıralarında Ankara'nın Polatlı ilçesinde İzmir'den Ağrı'ya gitmek üzere yola çıkan ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen Öz Ağrı Seç Turizm firmasına ait 04 AAV 951 plakalı Mercedes marka yolcu otobüsü, sabaha karşı Olukpınar köyü yakınlarında yoldan çıkarak köprü ayaklarına çarptı.</p><p>Kazada aralarında şoförün de olduğu 11 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi ise yaralandı..</p><p> </p><p><span data-style=<p>Kazayla ilgili açıklama yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, yolda fren izi olmadığını ve ilk belirlemelere göre şoförün uyumuş olma ihtimalinin değerlendirildiğini belirtti.</p><p>Öte yandan kazada yakınlarını kaybeden bir vatandaşın sözleri kahretti.</p><p>Kazayı telefonda öğrenen vatandaş şu ifadelere yer verdi: <em><strong>

"><p><strong><span data-style="Temelli'den beraber çıktık, arkalı önlüydük zaten. Otobüs biraz hızlıydı, buraya 3-4 kilometre kala yalpalamaya başladı, sonra köprüye çarptı. Otobüsten fırlayan parçalar aracımıza isabet etti. Arkadan selektör yaptık, kornaya bastık ama duymadı" diye konuştu.

"><p>Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, <p>Alpay Lök <strong><em><p><em><strong>''2016 model yılı itibariyle, bütün otobüs, kamyon ve çekicilerde elektronik sürüş destekleri var. Eskiden bir tek ABS'yi bilirdik. 2016 yılından itibaren, ağır taşıtlara 3 tane yeni sistem zorunlu oldu. Biri elektronik kararlılık programı (ESP) fren yapmasanız bile kaygan yollarda direksiyon hakimiyetinin kaybolmasını engelliyor. Kendi kendine fren yapıyor. Gazı bırakıyor. ESP için deniyor ki; 'Emniyet kemerinden sonraki önemli buluş.'</strong></em></p><p> </p>

Ankara-Eskişehir otoyolunun Eskişehir istikameti 53. kilometresi Sincan ilçesi Olukpınar mevkiinde bir otobüsün köprünün beton kolonuna çarpmasıyla meydana gelen kazada 9 kişi hayatını kaybetmiş, 27 kişi ise yaralanmıştı. 

O otobüsün 39'uncu yolcusu Faruk Kaya, Manisa’ya gitmek için saat 02.00’a biletini aldıktan sonra otobüsün geç geleciğini öğrenip internetten aldığı biletini iptal etti ve başka bir otobüs firması ile gitme kararı aldı. 

9 kişinin öldüğü feci kazanın ardından kahreden detay! Meğer 1 ay sonra...9 kişinin öldüğü feci kazanın ardından kahreden detay! Meğer 1 ay sonra...

9 kişinin öldüğü feci kazada yolcu otobüsünün son görüntüleri kamerada! Çarpıcı detay...9 kişinin öldüğü feci kazada yolcu otobüsünün son görüntüleri kamerada! Çarpıcı detay...

Faruk Kaya, Manisa'daki arkadaşının yanına gitmek için Öz Ağrı Seç Turizm firmasından bilet aldığını belirterek, "Arkadaşımla buluşmak için saat 02.00'daki Manisa otobüse gün içerisinde bilet almıştım. Daha sonra saat 01.00'e doğru AŞTİ'ye geldim. Geldiğimde firmanın kendi yazıhanesinde hiç kimseyi bulamadım. Sonra diğer yazıhanelerde konuştuğum bir abi bana otobüsün saat 04.00'te geleceğini söyledi. Ben onu duyduktan sonra internet üzerinden aldığım bileti iptal ettim ve başka bir firmayla gitme kararı aldım. Sabah yolculuğum bittikten sonra telefonlarım çalmaya başladı. Otobüsün kaza yaptığını ve benim ne durumda olduğumu sordular. Ben de otobüse binmediğimi ve biletimi iptal ettiğimi, kazadan son anda kurtulduğumu dile getirdim" diye konuştu.

"KİMİSİ ŞANS DER, BEN ANNE DUASI DİYORUM"

Hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına başsağlığı, yaralılar için ise geçmiş olsun dileklerinde bulunan Kaya, "Bir gün gidip, şimdi olduğu gibi geri gelecektim. Belki normal bir insan olsa o kazadan kurtulduktan sonra bir daha otobüse tedirgin olur, belki korkar. Dürüst olmak gerekirse ben de hiç böyle bir şey olmadı. Kazadan son anda kurtuldum. Kimisi şans der, ben anne duası diyorum" ifadelerini kullandı.

#ESHAHABER.COM.TR


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ