Politika

Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu açıklaması! MHP'yi hedef aldı: Cesedimi çiğnemeniz lazım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 3,5 yıl hapis ve siyasetten men cezası istemiyle açılan davaya ilişkin konuştu.

Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu açıklaması! MHP'yi hedef aldı: Cesedimi çiğnemeniz lazım
30-08-2024 07:58
Google News

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 3,5 yıl hapis ve siyasetten men cezası istemiyle açılan davaya ilişkin, "Hapse mi atacaksınız? Bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım" ifadelerini kullandı.

'KILIÇDAROĞLU'NA YAPILAN MHP'NİN KURGUSUDUR'

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 3,5 yıl hapis ve siyasetten men cezası talep edilen bir iddianamenin hazırlandığını söyleyen Özel, “Kendisini birileri yargılamak istiyor. Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün kurduğu partinin genel başkanlık koltuğunda 13 yıl oturmuş birisidir. Tüm genel başkanlar gibi Atatürk boynunda idam fermanıyla bu yola çıkmıştır. Suikast girişimlerine muhatap olmuştur. Canını ortaya koyup bu ülkeyi kurtarmıştır, Cumhuriyeti kurmuştur" dedi.

Bülent Ecevit, Altan Öymen, Deniz Baykal'ın da genel başkanlık dönemlerinde yaşadıkları zorlukları anlatan Özel, “Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın kurşunlarına hedef olmuştur. Bir şehit cenazesinde linç girişimine uğramıştır. Genel başkanlığımın daha ilk aylarında kendi memleketimde organize edilmiş bir güruh tarafından cenazeye sokulmamak olayıyla karşılaştım. 'Ölümü göze alırım kendi memleketimde cenazeye gitmemeyi göze almam' deyip şehit cenazesinde saldırıya uğramışızdır. Kemal Bey'e karşı yapılan bu suç, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) vaktiyle kendi tükenmişliğinin ve gündemden düşmüş olmanın, milletin gözünden, gönlünden düşmüş olmanın, suç örgütleriyle anılıyor olmanın, kendi evlatlarının kanını Ankara'da sokak ortasında bırakmış olmanın kusurunu, ayıbını örtmek için yaptıkları ve gönderdikleri yerde de kendi etkileri altında olan, atanmalarına vesile oldukları birtakım silahşorleri tarafından yazılmış, kabul edilmiş iddianameler üzerinden ortaya koydukları bir kurgudur" diye konuştu.
 

Özgür Özel'den Suavi'ye destek: Biz buradayızÖzgür Özel'den Suavi'ye destek: Biz buradayız


 

'1 MİLYON 460 BİN CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NİN KAYITLI ÜYESİ KEMAL BEY'İ YARGILATMAZ'

"Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan iddianame Sinan Ateş'in kanını örtmez" diyen Özel, sözlerine şöyle devam etti:

"Kendi atadıkları Ülkü Ocakları Başkanının Ankara'nın ortasında uyuşturucu çetelerinden devşirilmiş tetikçiler tarafından öldürülmüş olmasını da o cinayet duyulduğu andan itibaren Milliyetçi Hareket Partisi'nden bir taziye mesajı, bir taziye telefonu, cenazeye katılım, geride kalan 2 kız evlada bir sahip çıkma, yapamayacak sorumluluğu örtmez, örtmeyecek. Hapse mi atacaksınız? Bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Kılıçdaroğlu'nu yargılayacaklarsa, sanık sandalyesinde götürüp de orada oturur mu? Bence oturmamalı. Hiçbirinin hakkı yok. Onun oturması gereken yere gidip, ben oturacağım. Hepsi haddini bilsin. CHP'nin hangi genel başkanını korkuttunuz da hangi genel başkanı sindirdiniz de bir önceki genel başkanı sindireceksiniz. 1 milyon 460 bin Cumhuriyet Halk Partisi'nin kayıtlı üyesi Kemal Bey'i yargılatmaz. Çok istiyorlarsa hep birlikte geliriz, bizi yargılayacaksınız

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Göztepe46+2
9Samsunspor46+1
10Kasımpaşa55-2
11Antalyaspor44-4
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor41-6
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ