Yaşam

Papatya18 in Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

Papatya18 Lezzetli elleriyle yapmış olduğu yemekleri, eshahaber.com.tr aracılığıyla okuyucularımıza yemek tariflerini sunuyoruz.

Papatya18 in Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi
07-08-2024 13:00
07-08-2024 13:10
Google News

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi:

Malzemeler
3 yarım parça tavuk göğüs eti

Marinesi için;
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 adet küçük boy rendelenmiş soğan

Patates kızartması için;
4-5 adet orta boy patates
Sıvı yağ
Tuz

Yoğurt sosu için;
1 kase yoğurt
1-2 diş ezilmiş sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz

Üzeri için;
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı

Öncelikle 3 adet yarım tavuk göğsünü julyen doğrayalım.
Ardından marine işlemi için karıştırma kabına 1 adet rendelenmiş küçük boy soğan, 1 yemek kaşığı yoğurt, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı pul biber,
yarım çay kaşığı karabiberi ilave ederek güzelce karıştıralım.
Hazırladığımız marinenin üzerine doğradığımız tavuk etlerini ekleyelim.
Tavukların her tarafına sos bulaşıncaya kadar güzelce karıştıralım. 
Diğer taraftan bir soyacak yardımıyla patateslerin kabuklarını ince bir şekilde soyalım.
Ardından patatesleri bir mutfak bıçağı yardımıyla kibrit çöpü şeklinde doğrayalım.
Doğradığımız patateslerin nişastasını salması için suyun içerisinde bekletebilirsiniz. 
Suyunu süzdükten sonra tuz ilave edip patatesleri güzelce karıştıralım.
Bol kızgın yağda patateslerimizi kontrollü bir şekilde karıştırarak kızartmaya başlayalım.
Bu sırada diğer taraftan marine ettiğimiz tavukları da pişirmeye başlayabiliriz. Bu tarifimizde patates ve tavukları aynı anda pişirmeniz önemli.  Bu sayede patateslerimiz çıtırlığını kaybetmeden tavuklarda pişmiş olacak ve böylelikle servis aşamasına geçebiliriz.
Üzerine gezdireceğimiz sosu için küçük bir tavada 2-3 yemek kaşığı tereyağını eritelim. 
Erittiğimiz tereyağının üzerine 1 tatlı kaşığı kadar pul biberi ilave ederek kızdıralım. 
Son olarak patateslerimizin üzerine çırpılmış yoğurdu alalım. Daha sonra tavuklarımızı ekleyip üzerine hazırladığımız sosu da gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun yapanlar ve deneyenlere.

eshahaber.com.tr


Editor : Papatya18 Yemek Köşesi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ