
Sütlaç, kendine has kıvamı ve benzersiz lezzetiyle hem geçmişin hem de günümüzün sofralarına eşlik eden ve pratik yapımıyla herkesin kolayca evde hazırlayabileceği bir tatlıdır. Basit malzemelerle yapılan bu geleneksel tatlı, her yediğinizde sizi geçmişe götürerek adeta bir zaman tünelinde yolculuğa çıkarır.
Ağızda pamuk şeker gibi dağılan yaprak sarma tarifi! Tadı aklınızı başınızdan alacak
Hem büyüklerin hem de küçüklerin gönlünü kazanmayı başaran sütlaç, pirinç, süt ve şekerin mükemmel birleşimiyle her lokmada unutulmayacak bir deneyim sunar. İşte, Türk mutfağının zarif bir simgesi olan ve her yapıldığında evin havasını değiştiren sütlaç tarifi...
İŞTE, ENFES SÜTLAÇ TARİFİ...
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı nişasta (isteğe bağlı, kıvam için)
Tarçın (üzeri için)
Sütlaç Tarifinin Yapılışı
-Pirinçleri iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine 1,5 su bardağı suyu ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin. Pirinçlerin suyunu çekmesi gerekir.
-Pirinçler piştikten sonra üzerine sütü ekleyin. Karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın.
-Süt kaynamaya başladığında şekeri ekleyin ve karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.
-Eğer sütlaç kıvamının daha yoğun olmasını istiyorsanız, bir tatlı kaşığı nişastayı bir miktar soğuk suda çözdürüp, kaynayan sütlü karışıma ekleyebilirsiniz. Bu adım, sütlacın daha yoğun olmasını sağlar. Ancak bu adım isteğe bağlıdır.
-Karışıma vanilini de ekleyip karıştırdıktan sonra, sütlacınız yaklaşık 10-15 dakika daha kısık ateşte pişsin. Arada bir karıştırmayı unutmayın.
-Sütlaç kıvamını bulduğunda ocaktan alın. Ardından, karışımı kaselere dökün ve soğuması için bir süre oda sıcaklığında bekletin. Afiyet olsun...
#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnewsEditor : Eshahaber