Dünya

Paşinyan, Türkiye sınırında: 1 milyar dram'a mal oldu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Armavir Bölgesi'ne yaptığı ziyarette, sınırın Ermenistan tarafındaki Margara Sınır Kapısı'nı gezdi. Paşinyan, sınır kapısının yaklaşık 2 milyon 600 bin dolar'lık bir projeyle modernize edildiğini kaydetti.

Paşinyan, Türkiye sınırında: 1 milyar dram'a mal oldu
28-07-2024 12:18
Google News

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan-Türkiye sınırındaki Margara Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Paşinyan, Armavir Bölgesi'ne yaptığı çalışma gezisinde, bu bölgeye yapılan yatırımları inceleyerek bilgi aldı. Facebook hesabından ziyaretine dair videolar paylaşan Paşinyan, yapılan yolları, açılan altyapı ve sosyal tesisleri paylaşarak, halkla bir araya geldi.

Paşinyan ayrıca, bölgede bulunan ve Türkiye'ye açılan Margara Sınır Kapısı'nın 1 milyar dram'lık (yaklaşık 2 milyon 600 bin dolar) projeyle modernize edildiğini belirtti.

Türkiye-Ermenistan sınırı, 1993'te Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını işgal etmesi nedeniyle kapatılmıştı. Sınır sadece, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin ardından Şubat 2023'te iki kez, insani yardımın geçişi için açılmıştı.

Ermenistan'la Türkiye arasında varılan anlaşmaya göre, kapı ilk önce üçüncü ülke vatandaşları ile diplomatik pasaportlu kişilere açık olacak.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ