Gündem

Pitbullu "şaka"nın cezası kesildi... Büyük tepki çekmişti

Ümraniye Kaymakamlığı, pitbullu şakaya ilişkin şüpheli şahsa 5199 Hayvanları Koruma kanunun 28/k maddesi uyarınca 14.982 TL para cezası verdi. Şüphelinin ifadesinde, köpeğin kendisine ait olmadığı ve daha sonra öldüğü beyan edildi.

Pitbullu
18-04-2022 20:53
Google News

Ümraniye'de çocukların oyun oynadığı sırada elinde pitbull cinsi köpeğiyle basketbol sahasına giren bir kişi, şaka yapmak isterken çocuklara korku dolu dakikalar yaşatmıştı.

Olaya ilişkin Ümraniye Kaymakamlığından açıklama yapıldı:

"Yazılı ve görsel basında 17 Nisan 2022 tarihinde yer alan “Pitbull” cinsi köpeğin serbest bırakılması nedeniyle, yakınında bulunan çocukların korku ve paniklemesine dair görüntülerin incelenmesi neticesinde;

Olayın 2021 yılının Mart ayında, İnkılap Mahallemizde bulunan Yamanevler Parkı’nda, (Ş.C) adlı şüpheli şahıs tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.

Şüphelinin alınan ifadesinde, köpeğin kendisine ait olmadığı ve daha sonra öldüğü beyan edilmiştir.

Konuyla ilgili olarak şüpheli hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından “Hayvanları Tehlike Yaratacak şekilde serbest bırakma” suçu nedeniyle işlem başlatılmış olup, ayrıca 5199 Hayvanları Koruma kanunun 28/k maddesi uyarınca 14.982 TL para cezası uygulanmasına karar verilmiştir."