Ekonomi

Piyasalar büyük yangın! İndirim bekleniyor

Ekonomi - Küresel piyasalarda haftaya oldukça kötü başladı. Riskli varlıklarda rekor kayıplar yaşanırken, gözler ABD Merkez Bankası'na çevrildi. Yatırımcılar, Fed'in acil toplantı ile faiz indirimine gidebileceğini fiyatlamaya başladı.

Piyasalar büyük yangın! İndirim bekleniyor
05-08-2024 13:53
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Küresel piyasalarda haftaya tarihi satış baskısıyla başladı. ABD'de resesyon endişelerinin güçlenmesi piyasaları alt üst etti. Riskli varlıklardan kaçışlar hızlanırken, hisse senetleri ve kripto paralarda sert düşüşler yaşandı.

Borsa 'Devre keserek' sert düşüşle açıldı!Borsa "Devre keserek" sert düşüşle açıldı!

Piyasalar, ABD'deki resesyon endişeleri ve Ortadoğu'daki gerilimin etkisiyle sert düştü.

Asya borsalarında rekor kayıplar görüldü. Japonya'da Nikkei 225 endeksi, yüzde 12,40 ile 1987'den bu yana en büyük düşüşü kaydetti.

ABD'de valide piyasalarda önde gelen teknoloji hisselerinde kayıplar çift hanelere ulaştı. 10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi yüzde 3,68'e gerileyerek 26 Haziran 2023'ten beri en düşük seviyeyi gördü.

Fed Başkanı Jerome Powell

FED'DEN ACİL ADIM GELİR Mİ?

Borsa ve kripto paralarda panik satışları engellenemezken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) acil bir adım atabileceği fiyatlanmaya başladı.

Analistler, ABD'de sanayi ve istihdam verilerinin ardından yüksek enflasyon riskine dair endişelerin tamamen ortadan kalktığını belirtti.

Gram altın için sürpriz yılsonu beklentisi!Gram altın için sürpriz yılsonu beklentisi!

Fed'in gelecek ay 50 baz puan faiz indireceğine kesin gözüyle bakılırken, bankanın piyasalardaki endişeyi yatıştırmak için acil toplantı yapma ihtimalinin bulunduğunu ifade edildi.

Fed

Yatırımcılar Fed'in bir hafta içinde olağanüstü toplantı ile 25 baz puanlık faiz indirimine gitme olasılığını yüzde 60 olarak fiyatladı.

Fed, 1994, 1998, 2001, 2007, 2008 ve 2020 yıllarında olağanüstü faiz indirimleri yapmıştı. Bu durumun son örneği koronavirüs salgını sürecinde yaşanmıştı.

Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı! Bakan Şimşek'ten ilk açıklamaTemmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı! Bakan Şimşek'ten ilk açıklama

ABD, Merkez Bankası salgının olumsuz etkileri nedeniyle Mart 2020'de olağanüstü toplantıyla politika faizini yüzde 0 - 0,25 aralığına indirmişti. 2008 yılındaki Lehman Brothers'ın iflasının ardından da 50 baz puanlık indirim gelmişti.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ