Ekonomi

Piyasalarda gergin bekleyiş: Perşembe ve Cuma gününü işaret etti!

Ekonomi - Yurt içinde faiz kararı ve merkez bankası yetkililerinin açıklamalarıyla dolu bir hafta piyasaları bekliyor. Yurt dışında ise piyasalar yoğun veri akışına odaklandı.

Piyasalarda gergin bekleyiş: Perşembe ve Cuma gününü işaret etti!
25-06-2024 14:22
Google News

Haber7

Haziran ayını kapatmaya hazırlanan Borsa İstanbul, haftanın ikinci işlem gününe yüzde 0.12 oranında artışla 10.780 puan seviyesinden başladı.

Yurt içinde piyasaların gözü 27 ve 28 Haziran’da.

27 Haziran Perşembe günü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun haziran ayı faiz kararını açıklaması bekleniyor. Banka en son mart ayında 500 baz puanlık faiz artışına gitti. Nisan ve mayıs aylarında ise politika faizi değişmedi. Karar metninde verilecek mesajlar da piyasaların odağında olacak.

Haftanın son işlem günü 28 Haziran’da ise Türkiye’nin gri listeden çıkması bekleniyor. Türkiye'nin, mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden gri listeden çıkıp çıkmayacağına ilişkin karar bu hafta belli olacak.

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın gelecek dönemde atacağı adımlara yönelik belirsizliğin sürmesiyle dalgalı seyrediyor.

Altının gram fiyatı güne düşüşle başlamasının ardından 2.453 liradan işlem görüyor.

Bayram sonrası piyasalarda veri akışını değerlendiren Ekonomist Mustafa Aşkın, yurt içinde ve yurt dışındaki gelişmeleri Haber7’ye aktardı.