Ekonomi

Piyasalarda Reisi hareketliliği sürüyor! Gram altın için uzman isimden bomba tahmin

Ekonomi - Ons altın rekor seviyelerden işlem görmeye devam ediyor. Fiyatlamada İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin düşmesinin etkili olduğunu dile getiren Ekonomist Murat Turgut, piyasalarda hareketliliği Haber7'ye değerlendirdi.

Piyasalarda Reisi hareketliliği sürüyor! Gram altın için uzman isimden bomba tahmin
20-05-2024 16:23
Google News

Haber7

İsrail’de kabine değişikliği ve Suudi kralının bozulan sağlığının bölgede yeni jeopolitik belirsizlikleri beraberinde getirmesi bekleniyor. Bununla birlikte İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi de kritik bir gelişme olarak kaydedildi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin düşmesi, Suudi Arabistan Kralı'nın rahatsızlığı ve İsrail Başbakanı Netanhayu'nun bir ateşkes konusunda isteksizliğinin devam etmesi ons altını rekor seviyelere taşıdı. Ons altın bu saban erken saatlerde 2440,56 dolara kadar yükseldi. Şu sıralarda yüzde 1 artışla 2438,47 dolar civarında. 

İç piyasada bu hafta gözler Merkez Bankası’nda olacak. Para Politikası Kurulu bu hafta Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanacak. Piyasalardaki beklenti faizlerin mayıs ayında sabit bırakılacağı yönünde yoğunlaşıyor.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne yüzde 0.16 oranında artışla 10660 puan seviyesinden başladı. Bu tüm zamanların en yüksek açılış seviyesi oldu.

Ekonomist Doç. Dr. Murat Turgut, piyasalarda hareketliliği Haber7 için değerlendirdi.