Portakallı kereviz yemeğinin başrollerini kereviz, portakal, zeytinyağı ve patates oluşturuyor. Yapılışı çok kolay, leziz mi leziz portakallı kereviz oldukça sağlıklı bir yemek. Sağlığa sayısız faydası bulunan kerevizi eğer sevmiyorsanız bir de portakallı versiyonuyla denemeye çalışın. Portakal suyuyla enfes bir hal alan kereviz yemeğinden bir tabakla doymayacaksınız! İşte leziz mi leziz portakallı kereviz tarifi...
Portakallı kereviz malzemeleri
1 kilo kereviz
2 adet patates
1-2 adet havuç
1-2 adet soğan
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Gerekirse 1-1,5 su bardağı sıcak su
1 adet kesme şeker
Tuz
Zeytinyağı
Kerevizi bekletmek için limon suyu
Portakallı kereviz nasıl yapılır?
Kerevizi orta büyüklükte küp küp doğrayalım ve bir süre limonlu suda bekletelim.
Soğanı yemeklik, havucu ise yuvarlak doğrayalım.
Tencereye bir miktar zeytinyağı koyup havucu ve soğanı hafif pembeleşene kadar kavuralım.
Ardından doğradığımız kereviz ve patatesleri de ekleyip hafif sararana kadar kavuralım.
1 adet kesme şekeri de ilave edelim.
Ardından 1 su bardağı portakal suyunu ekleyelim.
Gerekirse ilave olarak 1-1,5 su bardağı sıcak su da ilave edebilirsiniz.
Tuzunu da ekleyip pişmeye bırakalım.
Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.
Sıcak ya da soğuk servis edelim.
Dilerseniz servis ederken dere otu da kullanabilirsiniz. Afiyet Olsun…
Editor : Esha Haber