Dünya

Putin Gizli Servis'e emir verdi: Hazır olun!

Putin, Yevgeny Prigojin suikastının ardından bir saldırının hedefi olacağı korkusuyla Rusya gizli servisine yeni bir askeri isyana hazırlanma emri verdiği ortaya çıktı.

Putin Gizli Servis'e emir verdi: Hazır olun!
29-08-2023 15:32
Google News

Wagner lideri Yevgeny Pirogojin beraberindeki 10 kişiyle birlikte uçak kazasında hayatını kaybetti.

Rusya Soruşturma Komitesi, Tver bölgesinde özel jetin düşmesi sonucu ölenler arasında Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in bulunduğunu teyit etti.

Uçak kazası Wagner'in Putin'e karşı isyanından 2 ay sonra gerçekleşti.

PUTİN'DEN HAZIR OLUN EMRİ

Moskova Times'ın Kremlin'e yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Putin Rusya'da Prigojin'in tasfiye edilmesinin ardından yeni bir askeri isyan tehdidinin ortaya çıktığını düşündü.

Putin iddialara göre Gizli Servis'e her türlü isyana karşı hazır olma emri verdi.

Wagner'deki askerlerin Prigojin'in ölümünden doğrudan Putin'i sorumlu tuttukları ve intikam almak istedikleri yönünde endişeler var.

Çeşitli haberlere göre Kremlin, geçen hafta meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden Prigojin ve arkadaşlarının cenaze töreninin büyük bir kamusal olay haline getirilmesinin yasaklanmasını emretti.

Prigojin'in ölümüyle ilgili iddialar sonrası Wagner savaşçıları, liderlerinin öldüğü onaylanırsa intikam sözü veren tüyler ürpertici bir videoyu sosyal medyada yayınlamıştı.

Wagner savaşçısı olduğunu belirten silahlı kişilerin görüldüğü bir başka videoda ise 'Şu anda Wagner Grubu'nun ne yapacağına dair çok fazla konuşma var. Size tek bir şey söyleyebiliriz: Başlıyoruz, bizim için hazırlanın' mesajına yer verilmişti.

CENAZE TÖRENİNE KATILMAYACAK

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in cenaze törenine katılmayacağını bildirdi.

Kaynak: HABER7.COM


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ